[EnschedeRamp] Forum
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
24 April 2018, 06:38:26

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Zoek:     Geavanceerd zoeken
NB! Als u lid wilt worden stuur dan een verzoek naar:

EnschedeRamp@gmail.com
6988 aantal berichten in 558 topics door 19 geregistreerde leden
Nieuwste lid: Paul van Buitenen
* Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
+  [EnschedeRamp] Forum
|-+  Recente berichten
Pagina's: [1] 2 3 ... 10

 1 
 Gepost op: 15 April 2018, 17:56:54 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door sylvius
https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2312454/Prijzen-voor-beste-korte-films-in-Nijmegen

Citaat


 ARNHEM - Op het Go Short festival in Nijmegen zijn de prijzen voor de beste korte films uitgereikt. Strange Says the Angel van Shalimar Preuss won de prijs voor de beste fictiefilm.

De publieksprijs ging naar De Spelende Mens/Homo Ludens van Sanne Rovers. Listen van Astrid Bussink sleepte de prijs voor de beste Nederlandse film binnen.

 2 
 Gepost op: 13 April 2018, 14:59:57 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door sylvius
https://twitter.com/arnoudodding/status/969489685809717248
Citaat


Arnoud Odding
‏ @arnoudodding
Mar 2

Goed stuk van @benlensink over Cultuurmijl in #tubantia Let ook op olifantenpaadjes over busbaan en verrommeling pleinen rond TwentseWelle


Arnoud Odding
‏ @arnoudodding
Mar 2

@benlensink #tubantia Cultuurmijl is De Sleutel om Roombeek te voltooien en Enschede als ‘culturele hotspot’ te laten schitteren!

 3 
 Gepost op: 13 April 2018, 07:35:16 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door sylvius

 4 
 Gepost op: 13 April 2018, 07:31:57 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door sylvius
https://www.tubantia.nl/enschede/cultuurmijl-enschede-verdient-tweede-kans~a82db8a1/
CitaatIn het begin van de Cultuurmijl reden studenten met fietstaxi's over de verbindingsweg. © frans nikkels

ook van rampengeld ...

 5 
 Gepost op: 12 April 2018, 21:31:18 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door sylvius


Naam ben ik vergeten.
Rein van der Lugt

http://www.enschederamp.nl/forum/index.php?topic=289.msg3297#msg3297

 6 
 Gepost op: 12 April 2018, 17:05:30 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door sylvius
Citaat
De Cultuurmijl vergde een investering van rond de 1 miljoen euro 

Enkel maar de geluidskunstwerken  Cool

Bill Fontana kreeg het meest.

Daar had ik hem nog naar gevraagd tijdens de feestelijke openingspresentatie in  de Grote Kerk (met veel champagne uiteraard), hoeveel precies?

Die vraag had ik volgens de voorzitter, of wat zijn functie ook mocht zijn geweest, niet mogen stellen.

Zoiets vraag je niet aan een wereldberoemd kunstenaar.

Die voortzitter had ook een lucratief baantje, is al lang weer verdwenen, net zoals Peter Kuenzli,  de best betaalde gemeenteambtenaar ooit.

Naam ben ik vergeten.

"Enschede cultureel gezien op de kaart zatten"-- daar hangt een prijskaartje aan. Maar geen nood, rampengeld zat.


 7 
 Gepost op: 12 April 2018, 16:55:54 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door sylvius
Cultuurmijl aangelegd van (veel) rampengeld, d.w.z. geld dat toekwam aan de slachtoffers van de ramp.

Dat geld is op.

De verantwoordelijke bestuurders zijn gevlogen.https://www.tubantia.nl/enschede/van-onze-centen-over-cultuurmijl-enschede~a64f5aa0/Citaat
'Van Onze Centen' over Cultuurmijl Enschede

ENSCHEDE - Een cameraploeg van SBS 6 was donderdag in Enschede voor opnames voor het tv-programma Van Onze Centen. Presentator Kees Tol wandelde met regioverslaggever Ben Lensink van Tubantia over een deel van de Cultuurmijl die de binnenstad verbindt met Cultuurpark Roombeek.


 

Aanleiding is de constatering dat de tien jaar geleden geopende Cultuurmijl al vrij vlot zijn glans heeft verloren. Het lichtkunstwerk van Amsterdammer Peter Vink - een laserstraat van de torenspits van de Grote Kerk op de Oude Markt naar de fabriekspijp naast het AKI-gebouw in Room beek - en de geluidskunst van de Amerikaan Bill Fontana, haperden al vlot en hielden er kort daarna helemaal mee op.
Lees ook

   

Ook de kastjes van het zogenoemde Straatmuseum aan de gevel van bewoners en instellingen aan de Cultuurmijl, verdwenen of verpauperden, net als het geluidskunstobject Whit Lilly op het Boerenkerkhof.

1 miljoen euro

De Cultuurmijl vergde een investering van rond de 1 miljoen euro. Na de opening is nooit meer omgekeken naar de kunstwerken en bleef onderhoud uit. Dat leidde er toe dat zowel de laserstraal als de geluidskunst al enkele jaren niet meer functioneren.

De SBS-ploeg sprak verder met demissionair wethouder Hans van Agteren, die het grootste deel van de portefeuille van de afgetreden wethouder Jeroen Hatenboer heeft overgenomen, Rosalinde Koenders van Haar en Kunst, kunstenaar Peter Vink en polste de mening van Enschedeërs.
Tweede kans

Sommigen vinden dat de 'parelketting van cultuurdragers' zoals de Cultuurmijl wordt genoemd, een tweede kans verdient, mits het breed wordt gedragen en iemand de verantwoordelijkheid op zich neemt.

Wanneer het item over de Cultuurmijl precies wordt uitgezonden is nog niet bekend.

 8 
 Gepost op: 3 April 2018, 08:11:05 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door sylvius
uit het boekje "Enschede, de ramp - Trouw Dossier NL" 9 
 Gepost op: 3 April 2018, 00:00:15 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door sylvius
Citaat


Oud burgemeester @JanHMans van @Gem_Enschede terug in de stad. We informeren delegatie van Royal Borough of Kensington and Chelsea (brand Grenfell Tower London, 14.6.17) over aanpak Roombeek na de vuurwerkramp.


https://www.groene.nl/artikel/brief-aan-burgemeester-mans

Citaat
Brief aan burgemeester Mans

door Sylvain Ephimenco

24 maart 2001 – verschenen in nr. 12

Met grote tevredenheid heb ik kennisgenomen van uw aanblijven. U, de man die in Enschede 22 doden op zijn politieke geweten heeft. Even vreesde ik dat de symboolwaarde die u vertegenwoordigt door een laatste stuiptrekking van een in dit land algeheel stervend verantwoordelijkheidsgevoel teniet zou worden gedaan. Maar zoals verwacht werd een afgesproken en doorzichtig eentweetje met uw politieke vriendjes annex moreel medeplichtigen uit uw gemeenteraad voldoende om de al genoemde symboolwaarde voor ons allen te behouden. Ik onderstreep dat de term «medeplichtigen» niet opgaat voor de fracties van de Christen Unie, Enschede-Nu, SP, Groen Links en Yilmaz die uw aftreden hebben geëist.

Natuurlijk zou het rechtsgevoel van vele democraten in dit land aanzienlijk zijn toegenomen wanneer, zoals het hoort, het vertrouwen in uw persoon door een meerderheid in de raad was opgezegd. Maar in mijn ogen was een dergelijke stap van generlei waarde geweest. Een gedwongen en dus niet vrijwillig vertrek, niet minder dan tien maanden na de vuurwerk ramp, had u allicht een aura van martelaar verschaft die u vanzelfsprekend niet verdient. Alleen een ontslagneming uit eigen beweging kort na de misdadige nalatigheid van uw bestuur, die tot een in West-Europa ongekende catastrofe heeft geleid, was eervol geweest.

Dit gezegd hebbende moet ik bekennen dat ik veel bewondering koester voor de sluwheid, het cynisme, de acteertalenten, het gebrek aan politieke verantwoordelijkheid, de manipulatiedeskundigheid, het populisme en de hardnekkigheid waarmee u tien maanden lang uw overlevingsdrang met succes heeft kunnen voeden. Iets dat zelden wordt vertoond in een land waar ministers en andere lieden uit het openbaar bestuur soms voor nietige kwesties als het aanmaken van een nieuw paspoort of het niet declareren van een paar duizend gulden voor privéreisjes het veld moeten ruimen. Elk precedent is bewonderenswaardig. Pro ficiat daar om: u bent de eerste bestuurder wiens eclatante incompetentie tot de dood van 22 mensen en de vernietiging van 400 woningen heeft geleid en die heeft geweigerd zijn conclusies te trekken.

U, de burgemeester die zijn stad zo nonchalant «op afstand bestuurde» dat hij niet eens wist dat een moorddadig vuurwerkdepot midden in een woonwijk was gelegen. U, die dit verbijsterende gegeven tegenover een Duitse journalist ooit illustreerde met de historische woorden: «Ich habe es nicht gewusst.» U, die sluw genoeg was om niet onmiddellijk op te stappen, om vervolgens de Enschedese publieke opinie dag in dag uit te bewerken door het houden van toespraken, het deelnemen aan een witte mars, zich hyperactief te gedragen in het mediagenieke veld dat we «nasleep» plachten te noemen.

Het resultaat liegt er niet om: u bent ’s lands meest populaire incompetente bestuurder in eigen stad geworden. U, die keer op keer de schuldvraag op andermans of, liever gezegd, ander dan Mans’ bord heeft gelegd: van het rijk tot de provincie, van minister van Defensie tot de etikettenplakkers. U, die Mans genoeg was om bevriende fracties in Enschede een oordeel over uw persoon te laten uitbrabbelen waaraan vooraf langdurig was gesleuteld.

Voor dit allemaal dank ik u beleefd. Uw niets en niemand ontziende ambitie die maakte dat u aan uw gemeentelijke pluche hecht als een bacterie aan een wond, heeft ons, democraten en bewuste burgers van dit land, een symbool van onschatbare waarde opgeleverd. U verenigt in uw politieke persoon ongeveer alles wat wij verwerpen. Uw gebrek aan eergevoel en politieke verantwoordelijkheid staat gelijk aan een verleden van gedraai, schandelijke compromissen en demissie waarmee we ooit hopen te breken. Tot die tijd wens ik u veel overpeinzingen en reflectie. En om een beroemde troubadour die mij voorafging ludiek te parafraseren, eindig ik mijn aan uw gerichte epistel met deze woorden: meneer de burgemeester, slaap zacht.

 10 
 Gepost op: 28 Maart 2018, 17:23:08 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door sylvius
https://twitter.com/PGWelman/status/978950628163620865

Citaat

Patrick Welman
‏ @PGWelman
4h4 hours agoOud burgemeester @JanHMans van @Gem_Enschede terug in de stad. We informeren delegatie van Royal Borough of Kensington and Chelsea (brand Grenfell Tower London, 14.6.17) over aanpak Roombeek na de vuurwerkramp.

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!