[EnschedeRamp] Forum
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
24 Januari 2019, 08:29:12

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Zoek:     Geavanceerd zoeken
NB! Als u lid wilt worden stuur dan een verzoek naar:

EnschedeRamp@gmail.com
7143 aantal berichten in 584 topics door 19 geregistreerde leden
Nieuwste lid: Paul van Buitenen
* Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
+  [EnschedeRamp] Forum
|-+  Recente berichten
Pagina's: [1] 2 3 ... 10

 1 
 Gepost op: 23 Januari 2019, 23:04:39 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door dianap
"Kinderen"! Dat moeten, overdrachtelijk bedoeld, de kneuzen van de brandweer zijn geweest. Zoiets als kinderen in een snoepwinkel, die de handjes niet thuis kunnen houden!, zo konden de spuitgasten niet van vuurwerk afblijven! Dat heeft Mans bedoeld!

 2 
 Gepost op: 23 Januari 2019, 17:05:10 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door admin
Heb weer een rondje gebeld.
De brandweer in mijn nieuwe woonplaats belde dezelfde dag terug.
De brandweer in Enschede moet nog meer nadenken over mijn vraag voordat ze mij antwoorden op mijn telefoontje van een paar weken terug, als ze bij een vuurwerkbrand ook zo lang moeten nadenken voordat ze met water gaan spuiten dan kunnen we gerust doorleven.
De politie (0900-8844) klonk een beetje over de toeren de telefoniste zei dat ze (de politie) er mee bezig waren, en of ik niet terug wilde bellen. (De politie is er denk ik niet blij mee wat ik hun telefonistes vertel die moeten ze natuurlijk ook weer wijzen op hun zwijgplicht en promoveren opdat ze hun mond houden tot in het graf.)

Iemand van het CDA te Enschede belde me naar aanleiding van mijn telefoontje van 7 januari jongstleden, heb die mevrouw heel erg bedankt. nog een beetje pers gebeld Lucien Beardt van de tubantia gesproken.

Wat zeg ik dan.
De burgers van Enschede weten wie de brand bij sef heeft veroorzaakt en de politie en ambtenarij beschermd de daders al 18.5 jaar, moeten wij burgers die daders zelf oppakken ?
En dat de combinatie vuurwerk water levensgevaarlijk is. en of de brandweer  brandend vuurwerk met water blust net als met de ramp in Enschede.
De brandweer en politie van Enschede maken me behoorlijk over de toeren en ze bellen niet terug.
Ga over een paar weken wel weer een rondje bellen, dat lucht toch wel op.

 3 
 Gepost op: 22 Januari 2019, 02:37:33 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door admin
naar ik mij meen te herinneren heeft Jan Mans ooit een uitspraak gedaan in de trant van:    . . . het waren (nog/maar ) kinderen . .    doelend op de oorzaak van de ramp.


heeft iemand anders hier ook herinneringen aan of een link naar die vermeende uitspraak?

alvast dank voor een reactie.

gr. Cees

Herinner me het nog goed.
Dacht dat Burgemeester Mans toen bedoelde dat kinderen de brand hadden gesticht.
Het kwam op mij over alsof Jan Mans wist wie die kinderen waren ( Ik dacht toen aan de kinderen van de SEF eigenaren en aan de kinderen die op de rampdag naast SEF met brommers aan het sleutelen waren.) Het was zeker geen beeldspraak van Jan Mans althans zo kwam het niet op mij over. Het was maar 1 zin zonder aanvullende informatie van Mans.

Daarvoor was er ook al sprake van een zwerver die brand zou hebben gesticht bij sef op 13 mei 2000.
Daarna kwamen de kinderen in beeld.

 4 
 Gepost op: 22 Januari 2019, 02:19:28 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door admin
Ben weer bij de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in mijn nieuwe woonplaats geweest.
Heb deze keer mijzelf een blauw oog geslagen toen ik schrok van het vuurwerk (op luchtdruk) dat onze burgemeester elk jaar in de zaal afsteekt. Heb daarop meteen de burgemeester aangesproken en hem mijn beschadigde ooglid laten zien. Toen de burgemeester het feest verliet stond ik buiten met wat rokers. Heb de burgemeester toen toegeroepen dat hij volgend jaar geen vuurwerk meer mag afsteken buiten de gestelde termijn.

Ik zat vooraan  op de derde rij steeds te wachten op de knal. Zag ineens een lichtflits en knal en wilde mijn hoofd beschermen met mijn handen. Mijn rechterduim raakte hard mijn rechterooglid.  Omdat er zoveel ambtenaren op een hoop staan vind ik het gevaarlijk want er zou maar een burger zijn die er genoeg van heeft en daar een slachting aanricht. Omdat mijn leven me lief is kom ik niet graag in overheidsgebouwen vanwege verhoogde terreurdreiging.

Voor de nieuwjaarborrel heb ik wat politieke partijen in Enschede gebeld en de brandweer in Enschede en de politie 0900-8844 en Europol en de burgemeesters-secretaresse. Dat bellen lucht me altijd wel wat op. Heb steeds gezegd dat iedereen in Enschede weet wie de ramp heeft veroorzaakt en dat het een bedrijfsongeval was. Niemand vroeg om namen. 

Heb begin maart een afspraak met Onno van Veldhuizen.
Als er iemand een vraag heeft die ik aan de nieuwe burgemeester kan stellen dan hoor ik dat graag.

 5 
 Gepost op: 22 Januari 2019, 01:49:11 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door admin
de brand in de driehoek is gewoon een verzinsel dat is wel duidelijk.
Er gaat ook een ander verhaal dat blijft hardnekkig, om kwart over drie heeft of hebben 3 brandweermensen zelf met vuurwerk gespeeld en dat is de oorzaak van de escalatie. anderen va de brandweer hebben de deuren open gezet en ja dan is 1 en 1 gewoon 2. Ik snap best dat de overheid dat stiil wil houden.

En dan weet je gelijk waarom ze Pater en de klusjesman met rust laten en waarom die zo stil zijn. Zij hebben het gezien. Dat is hun geluk en onze pech

Op het 13mei2000.nl forum opperde men dat de brandweer met vuurwerk had lopen spelen nadat het sein ''Brand Meester' 'was gegeven.  Weet niet meer welke argumenten men daar aanhaalde voor deze stelling. Had zelf een paar brandjes gezien waarvan ik als leek vond dat de brandweer wel erg traag reageerde toen ze ter plaatse kwamen aan de Bancastraat (kan ook 1992 zijn geweest het brandje aan de Deurningerstraat was in het jaar 2000 enkele maanden voor de ramp.
Had er al iets over op het forum geplaatst.

http://www.enschederamp.nl/forum/index.php?topic=530.15

 
Re: DOCUMENTAIRE: "DE VUURWERKRAMP, EEN POLITIEKE DOOFPOT"

« Antwoord #29 Gepost op: 3 December 2013, 04:19:25 

Toen de Bancastraat grotendeels leegstond omdat de boel gesloopt ging worden ......


 6 
 Gepost op: 21 Januari 2019, 12:43:14 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door sylvius
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=oghC9TQAaYA

 7 
 Gepost op: 18 Januari 2019, 14:10:53 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door sylvius
naar ik mij meen te herinneren heeft Jan Mans ooit een uitspraak gedaan in de trant van:    . . . het waren (nog/maar ) kinderen . .    doelend op de oorzaak van de ramp.


heeft iemand anders hier ook herinneringen aan of een link naar die vermeende uitspraak?

alvast dank voor een reactie.

gr. Cees

Ik herinner mij dat wel, maar niet uit de mond van Mans, maar van iemand anders, die dat zei, dat Mans het over kinderwerk of kinderspel had.

Mede naar aanleiding daarvan was mijn ontwerp voor een monument ter plaatse delict een speeltuin, met goede speeltoestellen, zoals vroeger op het Volkspark. En een zandbak met daarbij beeld van een gehurkt manspersoon, gelijkend op Mans, met een doosje lucifers in de ene hand en een lucifer in de andere gericht naar het strijkvlak van het lucifersdoosje

 8 
 Gepost op: 18 Januari 2019, 11:28:13 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door Cees Elzenga
naar ik mij meen te herinneren heeft Jan Mans ooit een uitspraak gedaan in de trant van:    . . . het waren (nog/maar ) kinderen . .    doelend op de oorzaak van de ramp.


heeft iemand anders hier ook herinneringen aan of een link naar die vermeende uitspraak?

alvast dank voor een reactie.

gr. Cees

 9 
 Gepost op: 18 Januari 2019, 10:30:57 
Gestart door sylvius - Laatste bericht door sylvius
https://www.tubantia.nl/enschede/onderzoeksraad-moet-kijken-naar-alarmerend-rapport-over-vuurwerkramp~a3e50e5d/


‘Onderzoeksraad moet kijken naar alarmerend rapport over vuurwerkramp’

ENSCHEDE -  De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) moet het klokkenluiders rapport over de vuurwerkramp doorlichten.

Dat gaat de vaste Kamercommissie Justitie & Veiligheid volgende week aan het kabinet vragen.
Lucien Baard 18-01-19, 06:18 Laatste update: 09:22De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) moet het klokkenluiders rapport over de vuurwerkramp doorlichten.

3

    M

Volgens het rapport van Bredanaar Paul van Buitenen is er in het onderzoek naar de ramp in Enschede structureel gemanipuleerd door justitie. Met het doel dat de overheid vrijuit zou gaan en de schuld bij het vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks kwam te liggen, of een brandstichter.
Alarmerend

Het initiatief om de OVV aan het werk te zetten komt van de SP, SGP en 50Plus. Zij stellen dit 23 januari in de commissie aan de orde. Maar volgens Ronald van Raak (SP) is er al een ruime meerderheid voor gevonden. De OVV wordt niet gevraagd om de vuurwerkramp op 13 mei 2000 in Enschede zelf te onderzoeken. „Maar in het rapport worden veel misstanden in het toenmalige onderzoek beschreven. Alarmerend. We willen weten: heeft Van Buitenen een punt?”

Het rapport van bijna 1200 pagina’s is volgens Van Raak op veel punten zo gespecialiseerd en technisch, dat het voor de Kamerleden moeilijk is te beoordelen. “Daarom is er een grote behoefte om onafhankelijke onderzoekers er naar te laten kijken. De OVV kan zich laten bijstand door andere deskundigen, waar zij zelf de expertise niet voor in huis heeft. Bijvoorbeeld op bestuurlijk of juridisch gebied.”

    Er is een grote behoefte om onafhanke­lij­ke onderzoe­kers er naar te laten kijken
    Ronald van Raak (SP)

Indrukwekkend

Van Raak zegt zich niet voor te kunnen stellen dat het kabinet een dergelijk verzoek gaat afwijzen. „En anders kunnen we als commissie het ook zelf vragen aan de Onderzoeksraad. Er heerst namelijk een breed gevoel in de Kamercommissie dat we met dit rapport van Van Buitenen aan de slag moeten. We nemen het zeer serieus.” Van Buitenen heeft begin december achter gesloten deuren een presentatie gegeven van zijn bevindingen, waar vier jaar onderzoek aan vooraf ging. Van Raak noemt die presentatie ‘indrukwekkend’.
Poep aan de knikker

Paul van Buitenen is positief over deze ontwikkeling. „De Onderzoeksraad Voor Veiligheid is eigenlijk de enige toonaangevende instantie die niet door de ramp besmet is. De raad zal een verificatie doen. Dat tilt mijn rapport van het niveau van ‘aantijgingen’ vast en zeker naar een onafhankelijk, deskundige opvatting dat er werkelijk poep aan de knikker is.”

Van Buitenen hoopt uiteindelijk dat er een parlementaire enquete komt naar de ramp, die destijds aan 23 mensen het leven kostte. De ramp is toen onderzocht door justitie en door de Commissie Oosting. Hun oordeel: er lag te veel en te zwaar vuurwerk opgeslagen; daardoor kon de brand zich bij het bedrijf zich ontwikkelen tot een ramp.

    De Onderzoeks­raad Voor Veiligheid is eigenlijk de enige toonaange­ven­de instantie die niet door de ramp besmet is
    Paul van Buitenen

Misleiding

Van Buitenen meent dat de werkelijke reden de slechte regelgeving en controle van de overheid was. Het Openbaar Ministerie heeft vervolgens de rechterlijke macht structureel en bewust misleid. Daarbij hebben volgens hem onder andere ook de rijksrecherche, het NFI en TNO een kwalijke rol gespeeld. Het TNO beschuldigt hij van wetenschappelijke fraude.

 10 
 Gepost op: 9 Januari 2019, 21:04:02 
Gestart door dianap - Laatste bericht door dianap
ja de broek is duidelijk anders. (ook een mooie duidelijke foto)  Dat is wat ik bedoel. Gremmen en vd Molen zijn in 2000 met elkaar verwisseld. Daarom vroeg ik ook naar de uniformen want dat zou alles verkalren

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!