[EnschedeRamp] Forum
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
4 Juni 2020, 04:20:00

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Zoek:     Geavanceerd zoeken
NB! Als u lid wilt worden stuur dan een verzoek naar:

EnschedeRamp@gmail.com
8066 aantal berichten in 694 topics door 21 geregistreerde leden
Nieuwste lid: MvT
* Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
+  [EnschedeRamp] Forum
|-+  Enschede 13 mei 2000
| |-+  Actueel
| | |-+  Gelukkig nieuwjaar
« vorige volgende »
Pagina's: 1 2 [3] 4 Omlaag Print
Auteur Topic: Gelukkig nieuwjaar  (gelezen 21824 keer)
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2080Bekijk profiel
« Antwoord #30 Gepost op: 3 Januari 2014, 15:46:56 »

Ook eenvandaag opende gister ook linken met de ramp Met Mart van T. als klokkenluider. Het ging over de onderbezetting van de brandweer en dat dat onverantwoord is dat het in Enschede daarom mede fout ging wordt niet gezegd. Het hoofd van de brandweer en de politiek proberen het nog goed te praten op het einde de tv-uitzending.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Brandweerlieden: 'Veiligheid burgers neemt af'

'Experimenten zorgen voor onverantwoorde veiligheidsrisico's'


02-01-2014

Driekwart (74%) van de brandweerlieden vindt dat de veiligheid die de brandweer aan burgers biedt is afgenomen door de recente hervorming van het korps. Ook zorgen experimenten met de personeelsbezetting op brandweerwagens voor onaanvaardbare risico’s voor burgers en brandweerlieden. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag en Abvakabo FNV onder bijna 600 beroepsbrandweermensen.

Reorganisatie

De afgelopen jaren heeft er bij alle brandweerkorpsen een reorganisatie plaatsgevonden: ze vallen niet langer onder de gemeenten maar onder de veiligheidsregio's en er hebben diverse bezuinigingen plaatsgevonden. Zo worden in bepaalde regio's minder beroepsbrandweermensen ingezet en worden beroepskrachten die afvloeien niet vervangen. De helft van de brandweerlieden (51%) geeft aan dat er nu te weinig beroepsmensen zijn om alle taken goed te kunnen vervullen. Zoals een brandweerman zegt: 'Bij een hulpverlening blijft hij/zij maar wat langer bekneld zitten, we hebben dan gewoon te weinig handjes.'

In een schriftelijke reactie laat minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten weten naar aanleiding van dit onderzoek met de veiligheidsregio's in overleg te gaan. Vakbondsbestuurder Bert de Haas van Abvakabo FNV laat weten dat hij een anoniem online meldpunt gaat openen waar brandweerlieden incidenten en bijna-incidenten kunnen melden. 'De uitkomsten zijn zeer zorgwekkend. Het blijkt weer dat Nederland onveiliger wordt door de obsessie van de politiek om banen te schrappen in de publieke sector. Dat moet echt stoppen.'

‘Bureaucratie toegenomen’

De ondervraagde brandweerlieden zijn zeer kritisch over deze reorganisatie: 56 procent vindt dat de managementlaag veel te groot is geworden en bijna vier op de tien hebben last van teveel bureaucratie. Volgens 82 procent van de beroepsmensen luistert de korpsleiding daarnaast niet of onvoldoende naar het personeel op de werkvloer. 'Compleet incompetent management', schrijft een brandweerman. 'Het is wachten op ernstige ongelukken. Ze hebben totaal geen benul van wat er speelt binnen de uitrukdiensten.' Ook ervaart het brandweerpersoneel dat er vooral wordt bezuinigd op uitrukkend personeel, zo geven ze aan in het onderzoek, terwijl de managementlaag gelijk blijft of groter wordt.

‘Experimenten zijn onaanvaardbaar veiligheidsrisico’

Daarnaast hebben de brandweerlieden veel kritiek op experimenten die veel korpsen uitvoeren met de bezetting op brandweerwagens. Wagens rukken uit met minder mensen of met meer vrijwilligers in plaats van beroepskrachten. Zes op de tien brandweerlieden geven aan dit een slechte zaak te vinden. De helft (52%) geeft aan dat er door deze experimenten onaanvaardbare veiligheidsrisico's worden genomen voor burgers. 'Met vier man uitrukken is op papier leuk,’ aldus een brandweerman. ‘Maar je kan niks bij een brand: we kunnen niet naar binnen, dus als burger ga je dood.’ Volgens 48 procent zijn ook de risico's voor het brandweerpersoneel onaanvaardbaar. Zoals een brandweerman zegt: 'Ik ga niet naar binnen als we met minder dan 6 personen zijn. Dat risico is voor mezelf echt te groot.'

Vrijwilligers: motivatie daalt

Ook heeft de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers het onderzoek verspreid onder hun achterban, ruim 1.200 mensen die werken bij de vrijwillige brandweer hebben meegedaan. Ook zij geven in meerderheid aan dat de veiligheid van burgers is afgenomen na de reorganisatie. De vrijwillige brandweerlieden noemen ook als belangrijkste probleem de toegenomen bureaucratie. 35 Procent meldt een toegenomen werkdruk na de regionalisering van de brandweer en één op de vijf vrijwilligers heeft door de reorganisatie overwogen te stoppen, of heeft dat recentelijk gedaan.

Vanmiddag op Radio EenVandaag (14:00 uur, radio 1) en vanavond in EenVandaag presenteert Gijs Rademaker de uitslagen van dit onderzoek. Ook zullen Bert de Haas van Abvakabo FNV en de directeur van Brandweer Nederland een reactie geven. Luister het radio-item rechtsboven op deze pagina terug.

Over dit onderzoek

Aan het onderzoek, gehouden van 20 december tot 2 januari, deden ruim 1.840 brandweermensen mee. Hiervan werken er 1259 bij de vrijwillige brandweer en 589 bij de beroepsbrandweer.

Het onderzoek is gehouden samen met Abvakabo FNV. Ook heeft de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers geholpen het onderzoek te verspreiden onder hun achterban.

Bron: eenvandaag.nl http://www.eenvandaag.nl/binnenland/48321/brandweerlieden_veiligheid_burgers_neemt_af_

Uitzending eenvandaag 2-1-'14 : http://www.eenvandaag.nl/archief?type%5B0%5D=12« Laatste verandering: 3 Januari 2014, 15:59:17 door admin » Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #31 Gepost op: 3 Januari 2014, 17:31:25 »

Brandpunt van gisteravond over de vuurwerkhandel, met o.a. Rudi Bakker en Frits Pen:


http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1387470

https://twitter.com/GerbenKuitert
Citaat


Gerben Kuitert
@GerbenKuitert

journalist TC Tubantia g.kuitert@tctubantia.nl

Enschede · tctubantia.nl


Gerben Kuitert ‏@GerbenKuitert 19h

Oud-baas Rudi Bakker van SE Fireworks, veroordeeld wegens zijn rol in de vuuwerkramp, levert in KRO's Netwerk kritiek op overheid. Hypocriet
Collapse

    Reply
    Retweet
    Favorite

Retweeted by:

https://twitter.com/FrankKrake
« Laatste verandering: 3 Januari 2014, 17:33:04 door sylvius » Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #32 Gepost op: 3 Januari 2014, 17:38:44 »

Ook eenvandaag opende gister ook linken met de ramp Met Mart van T. als klokkenluider. Het ging over de onderbezetting van de brandweer en dat dat onverantwoord is dat het in Enschede daarom mede fout ging wordt niet gezegd. Het hoofd van de brandweer en de politiek proberen het nog goed te praten op het einde de tv-uitzending.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Brandweerlieden: 'Veiligheid burgers neemt af'

'Experimenten zorgen voor onverantwoorde veiligheidsrisico's'Stephan Wevers, destijds brandweer Enschede, speelde rol bij de in-de-doofpotstopperij vuurwerkramp. 
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #33 Gepost op: 3 Januari 2014, 21:14:32 »

Brandpunt van gisteravond over de vuurwerkhandel, met o.a. Rudi Bakker en Frits Pen:


http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1387470


Simon Vuyk houdt kennelijk steeds vast aan zijn ijsfonteintjes:

https://twitter.com/SimonVuyk


Citaat

Simon Vuyk

@SimonVuyk

Crimejournalist/author, TV-editor, publisher, true thrillers, modern music, fryslân.
vuykenco.nl


12h

KRO's Reporter (2jan14/Ned2) is zoveelste medium dat is verdronken in complexiteit, commercie en onkunde vuurwerkproblematiek. #vuurwerkramp
Gelogd
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2080Bekijk profiel
« Antwoord #34 Gepost op: 5 Januari 2015, 12:20:21 »

'Minder vuurwerkslachtoffers door kortere afsteektijd'

4-1-2015

Tijdens de jaarwisseling zijn aanzienlijk minder vuurwerkslachtoffers gevallen dan in vorige jaren. Uit een gezamenlijk onderzoek van VeiligheidNL en de NOS blijkt dat er 574 mensen op de spoedeisende hulp zijn behandeld wegens vuurwerkletsel. Dat zijn ruim 100 mensen minder dan vorig jaar, een afname van 18 procent.
De dalende trend wordt bevestigd door de oogartsen en de plastisch chirurgen. Vooral op oudejaarsdag zijn minder slachtoffers gevallen.
Afsteektijd
De beperking van de afsteektijd – er mocht pas vanaf 18.00 uur geknald worden – heeft een merkbaar effect gehad op het aantal slachtoffers, zegt directeur Marco Brugmans van VeiligheidNL. 8 procent van de slachtoffers viel voor 18.00 uur 's avonds, vorig jaar was dat 23 procent. "Met name het aantal slachtoffers door knalvuurwerk is afgenomen, simpelweg doordat jongeren niet meer overdag met rotjes en ander knalvuurwerk in de weer mochten zijn", aldus Brugmans.
VeiligheidNL kreeg uitgesplitste gegevens van dertien ziekenhuizen uit zijn Letsel Informatie Systeem. De NOS schreef de resterende ziekenhuizen met een afdeling spoedeisende hulp (SEH) aan. Daardoor kregen we de gegevens van alle 93 SEH’s in ons land.

Opvallend: meer dan de helft van oog-slachtoffers was toeschouwer.
NOS-onderzoek naar vuurwerkletsel
Er mogen dan minder slachtoffers zijn, de aard van de verwondingen is er niet minder om. Opnieuw zijn er tientallen vingers verloren gegaan, zijn er handen geamputeerd en mensen blind geworden. Tientallen mensen hebben brandwonden. In Rotterdam moesten drie mensen worden opgenomen op de intensive care wegens vuurwerkletsel.
De oogartsen rapporteren dat op dit moment acht mensen een of meer ogen hebben verloren. Vorig jaar waren dat er nog twintig. In totaal liepen 175 mensen oogletsel op (vorig jaar 245). Opvallend is dat meer dan de helft van de oog-slachtoffers toeschouwer was.

'De vuurwerkbranche telt zijn eurootjes, wij de slachtoffers'
De oogarts ziet het liefst een compleet verbod op consumentenvuurwerk
Amputaties
De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie meldt dat vijf handen geheel of grotendeels zijn geamputeerd. 42 vingers zijn compleet afgezet en 23 gedeeltelijk. In totaal waren 170 vingers aangedaan bij in totaal 69 patiënten.

Zware bommen
Cobra’s en nitraatbommen zijn de oorzaak van de zwaarste vuurwerkletsels, zegt de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie. Het ging daarbij vooral om amputaties van handen of vingers, maar er zijn ook brandwonden, scheurwonden en botbreuken behandeld. Verder viel op dat 30 procent van de slachtoffers het vuurwerk niet zelf had afgestoken en dat 40 procent van de slachtoffers 16 jaar of jonger was.
 
Bron: NOS http://nos.nl/artikel/2011727-minder-vuurwerkslachtoffers-door-kortere-afsteektijd.html
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #35 Gepost op: 29 December 2015, 10:10:26 »

https://youtu.be/39Ha1QJ4sXU

http://nos.nl/artikel/2077665-voor-het-knalvuurwerk-moet-je-naar-belgie.html

Citaat
De Cobra uit Italië is volgens hem het beste voorbeeld van wat niet op de vuurwerkmarkt thuishoort. Het zware vuurwerk wordt verkocht in Italië. "Die dingen horen niet thuis in de categorie vuurwerk. Het is munitie. In Brussel gaat het fout. Daar moeten ze zorgen dat die dingen niet op de markt kunnen komen."
Gelogd
Fred Vos
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 687


Bekijk profiel
« Antwoord #36 Gepost op: 29 December 2015, 12:27:33 »

https://youtu.be/39Ha1QJ4sXU

http://nos.nl/artikel/2077665-voor-het-knalvuurwerk-moet-je-naar-belgie.html

Citaat
De Cobra uit Italië is volgens hem het beste voorbeeld van wat niet op de vuurwerkmarkt thuishoort. Het zware vuurwerk wordt verkocht in Italië. "Die dingen horen niet thuis in de categorie vuurwerk. Het is munitie. In Brussel gaat het fout. Daar moeten ze zorgen dat die dingen niet op de markt kunnen komen."

Ja, Sylvius, uw citaat van een handelaar (ik verwacht niet dat deze heer enigermate opgeleid is in de chemie van de pyrotechniek, munitie of springstoffen) 'bewijst' mijn eerdere stelling dat leken munitie en springstof wel als synoniemen zien. Hopelijk heeft deze persoon meer verstand van handel. De Staat stelt hieraan geen eisen op vakgebied.
Vrijheid... blijheid en een gelukkig nieuwjaar?
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #37 Gepost op: 29 December 2015, 12:42:53 »

https://youtu.be/39Ha1QJ4sXU

http://nos.nl/artikel/2077665-voor-het-knalvuurwerk-moet-je-naar-belgie.html

Citaat
De Cobra uit Italië is volgens hem het beste voorbeeld van wat niet op de vuurwerkmarkt thuishoort. Het zware vuurwerk wordt verkocht in Italië. "Die dingen horen niet thuis in de categorie vuurwerk. Het is munitie. In Brussel gaat het fout. Daar moeten ze zorgen dat die dingen niet op de markt kunnen komen."

Ja, Sylvius, uw citaat van een handelaar (ik verwacht niet dat deze heer enigermate opgeleid is in de chemie van de pyrotechniek, munitie of springstoffen) 'bewijst' mijn eerdere stelling dat leken munitie en springstof wel als synoniemen zien. Hopelijk heeft deze persoon meer verstand van handel. De Staat stelt hieraan geen eisen op vakgebied.
Vrijheid... blijheid en een gelukkig nieuwjaar?

Hij bedoelt dat je er wel een brug mee kunt opblazen
Gelogd
Fred Vos
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 687


Bekijk profiel
« Antwoord #38 Gepost op: 29 December 2015, 14:34:40 »

@ Sylvius
Citaat
Hij bedoelt dat je er wel een brug mee kunt opblazen

Juist iets dergelijks zie ik met munitie niet lukken; met springstof een fluitje van een cent met (zwaar) vuurwerk nauwelijks te voorspellen.
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #39 Gepost op: 31 December 2015, 18:19:35 »

T lik hier wa oorlog momenteel  Geschrokken
Gelogd
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2080Bekijk profiel
« Antwoord #40 Gepost op: 2 Januari 2016, 00:38:05 »

Dinsdag aanstaande is er een nieuwjaarborrel waar elke burger welkom is in de burgerzaal van het stadhuis te Enschede tot 22.00 uur. (Mijn computer liep in de soep toen ik op de website van de gemeente Enschede was geweest.)

In mijn nieuwe woonplaats is de gemeentelijke nieuwjaarborrel een dag eerder heb hier nog geen champagne ontdekt maar wel een burgervader die vuurwerk [snippers op luchtdruk) tegen een heel hoog plafond  knalt en hij krijgt applaus voor plaatselijke rampen.
« Laatste verandering: 3 Januari 2016, 05:23:31 door admin » Gelogd
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2080Bekijk profiel
« Antwoord #41 Gepost op: 5 Januari 2016, 10:20:24 »


In mijn nieuwe woonplaats is de gemeentelijke nieuwjaarborrel een dag eerder heb hier nog geen champagne ontdekt maar wel een burgervader die vuurwerk [snippers op luchtdruk) tegen een heel hoog plafond  knalt en hij krijgt applaus voor plaatselijke rampen.


Pro-secco was er genoeg heb twee glaasjes gedronken op de nieuwjaarborrel heb veel goeie gesprekken gevoerd vaak heel kort met oud en nieuwe wethouders, de plaatselijke brandweer en andere ambtenaren met hier en daar een burger.
De plaatselijke bestuurders zijn hoofdzakelijk zware alcohollisten die hebben het zwaar net als Jan Mans, elke dag feest.
Gelogd
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2080Bekijk profiel
« Antwoord #42 Gepost op: 2 Januari 2017, 14:32:09 »

78 vuurwerkslachtoffers tijdens jaarwisseling in Twente

02 januari 2017

TWENTE - Met 78 vuurwerkslachtoffers, van wie 31 minderjarig, was deze jaarwisseling 'gemiddeld' te noemen. In voorgaande jaren waren dat er steeds tussen de 60 en 80. Vergeleken met elders in het land zijn er in Twente al jaren weinig incidenten en is er nauwelijks sprake van geweld.

Het aantal vuurwerkslachtoffers, uitrukken door de brandweer en aanhoudingen door de politie is al jaren stabiel.
Aanhoudingen
Het aantal aanhoudingen door de politie was iets hoger dan normaal: 15, tegen 8 vorig jaar en 12 in het jaar daarvoor. De brandweer had het daarentegen rustig met 98 uitrukken, tegen 149 vorig jaar. Maar het jaar daarvoor waren het er slechts 89. Fysiek geweld tegen hulpverleners deed zich dit jaar niet voor. Vorig jaar gebeurde dat één keer, toen brandweerlieden bestookt werden met een lawinepijl.
Eerste hulp
De eerste hulpposten van de ziekenhuizen zagen deze jaarwisseling vier mensen met ernstig vuurwerkletsel, allemaal volwassenen. Eén van hen moest met verwondingen aan het gezicht worden overgebracht naar het brandwondenziekenhuis in Groningen.
In het MST in Enschede werden in totaal acht vuurwerkslachtoffers geteld, allemaal volwassenen. Eén van hen had ernstig oogletsel en een ander ernstig letsel aan de hand. Volgens Eerste Hulparts Janneke Wolters was het iets drukker dan vorig jaar. Op de eerste hulp van het ZGT in Almelo meldden zich zeven vuurwerkslachtoffers. Onder hen een zestienjarige; de anderen waren volwassen. Drie mensen waren in het gezicht geraakt, vier hadden handletsels.
Ouderen
Volgens woordvoerster Carli van Voorst werden in Almelo opmerkelijk veel ouderen opgenomen tijdens oud en nieuw. "Het is een trend dat zich steeds meer ouderen bij het ziekenhuis melden voor hulp. De meesten met griep of neurologische problemen."

In Hengelo werden zes vuurwerkslachtoffers geholpen op de eerste hulp, onder wie een 15-jarige. Vijf hadden letsel in het gezicht, van wie één ernstig. De andere patiënt had een beschadigde hand.

Brandweer en politie
De brandweer Twente had het relatief rustig. Er moest vooral worden uitgerukt voor kleine incidenten. Wel was er brand in een bijgebouw van basisschool De Averbeke in Enschede en brandden in Almelo twee auto's uit.
Ook de politie meldt een rustige jaarwisseling. "Het niveau van overlast en incidenten kan zich vergelijken met een normale zaterdagnacht." De 15 aanhoudingen waren wel bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Bron: Tubantia http://www.tubantia.nl/regio/78-vuurwerkslachtoffers-tijdens-jaarwisseling-in-twente-1.6803668

---------------------------------------------------

Burgemeester van Staphorst komt met de schrik vrij bij carbidschieten

 31 dec. 2016
Burgemeester Theo Segers van Staphorst heeft vandaag zelf ondervonden hoe gevaarlijk carbidschieten kan zijn.
Segers deed vandaag voor de gelegenheid zelf even mee met het carbidschieten en dat ging bijna fout.

(Met filmpje van 12 seconden)
Bron RTV-Oost Youtube https://youtu.be/gixvtWsUyUM
Gelogd
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2080Bekijk profiel
« Antwoord #43 Gepost op: 18 Januari 2017, 19:40:27 »

Heb de gratis Nieuwjaarborrel van de gemeente gemist want ben rond de jaarwisseling vijf dagen binnen gebleven vanwege knallend vuurwerk, had dit jaar zelfs geen oliebollen gehaald.
Heb speciale kleding voor al dat vuurwerk.

De plaatselijk burgemeester had dit jaar vuurwerkbrillen aan kinderen uitgedeeld.

We hadden in Enschede een Checkpoint Charlie vlak na de ramp.
Nu heeft de Evangelische-Omroep die altijd het actuele rampnieuws van Enschede verzorgde een programma voor kinderen genaamd Checkpoint, hierin wordt volgens mij onverantwoord gestunt met vuurwerk door kleine en iets grotere kinderen.  Zal maar snel bezwaar maken bij de EO anders krijg ik als het misgaat de schuld net als Oosting de schuld gaf aan ons slachtoffers.

Gelogd
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2080Bekijk profiel
« Antwoord #44 Gepost op: 31 Januari 2017, 15:40:44 »

Burgemeester over jaarwisseling Enschede: 'Vuurwerkoverlast loopt uit de hand'

27 januari 2017

ENSCHEDE - Burgemeester Onno van Veldhuizen wist niet wat hij meemaakte tijdens zijn eerste jaarwisseling in Enschede. Dit voorjaar wil hij met de hele stad in gesprek over hoe het in de toekomst verder moet met vuurwerk rond oud en nieuw. "Het loopt ons over de schoenen."

''Veel mensen bellen de politie niet, omdat er geen beginnen aan is''

Van Veldhuizen: "In Enschede wordt heel veel vuurwerk afgestoken. Dat heb ik elders nog nooit zo gezien als hier." Enschede staat al jaren hoog in het landelijke Meldpunt Vuurwerkoverlast. Rondom afgelopen jaarwisseling kwamen 60 meldingen per 10.000 inwoners binnen, meer dan andere grote steden. De vuurwerkschade aan gemeentelijke eigendommen was zo'n 40.000 euro.
Taboe
Van Veldhuizen: "We spreken af dat je met oud en nieuw tussen zes uur 's avonds en twee uur 's nachts vuurwerk mag afsteken. Niemand houdt zich eraan. Dan kunnen we net zo goed niets afspreken." Burgers durven elkaar niet aan te spreken op overlast, ook dat is volgens Van Veldhuizen een probleem. "Het abnormale is zo normaal geworden dat veel mensen ook de politie niet bellen, omdat er geen beginnen aan is."
Stadsdialoog
De burgemeester denkt dat het anders moet kunnen en is benieuwd hoe Enschedeërs erover denken. De jaarwisseling 2017/2018 is komende maanden onderwerp van de eerste stadsdialoog van Enschede. De primeur was deze week in Glanerbrug. Ruim eenderde van de bezoekers gaf aan dat de gemeente het afsteken van vuurwerk moet reguleren. Ook de behoefte aan meer controles, handhaving en het bestrijden van illegaal vuurwerk bleek groot.
Wie mee wil praten, kan zich melden en aangeven vanuit welk belang hij aan tafel wil zitten. Deelnemers worden via loting geselecteerd.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Bron: Tubantia http://www.tubantia.nl/regio/enschede-en-omgeving/enschede/burgemeester-over-jaarwisseling-enschede-vuurwerkoverlast-loopt-uit-de-hand-1.6859751
Gelogd
Pagina's: 1 2 [3] 4 Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!