[EnschedeRamp] Forum
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
25 April 2024, 23:38:45

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Zoek:     Geavanceerd zoeken
NB! Als u lid wilt worden stuur dan een verzoek naar:

EnschedeRamp@gmail.com
9017 aantal berichten in 706 topics door 16 geregistreerde leden
Nieuwste lid: Paul van Buitenen
* Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
+  [EnschedeRamp] Forum
|-+  Enschede 13 mei 2000
| |-+  Stadhuis
| | |-+  De herdenking is feest.
« vorige volgende »
Pagina's: 1 [2] Omlaag Print
Auteur Topic: De herdenking is feest.  (gelezen 13809 keer)
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 5261


Bekijk profiel
« Antwoord #15 Gepost op: 6 September 2016, 19:06:18 »

http://nos.nl/artikel/2130172-megalomane-voorzitter-bracht-fc-twente-op-rand-afgrond.html

Citaat
'Megalomane voorzitter bracht FC Twente op rand afgrond'

In de bioscoop op een steenworp afstand van de Grolsch Veste is de film Het laatste jaar van FC Twente in première gegaan. Filmmakers Geertjan Lassche en VARA-gezicht Erik Dijkstra volgden onder meer supporters, een oud-medewerker en trainer Rene Hake.

De documentaire begint met de vraag wat het verband is tussen een minderwaardigheidscomplex en grootheidswaanzin. Volgens Dijkstra had oud-directeur Joop Munsterman beiden. "Maar dit is een volksclub", zegt Dijkstra.

http://www.tubantia.nl/extra/blogs/gerben-kuitert/blog-documentaire-fc-twente-is-prachtig-maar-niet-bepaald-regiopromotie-1.6349129


Citaat



Documentaire FC Twente is prachtig, maar niet bepaald regiopromotie



In de documentaire geen beelden van de Universiteit Twente, de prachtige wijk Roombeek en de gezellige Oude Markt van Enschede, maar plaatjes van volkswijken als Dolphia en Twekkerveld. Natuurlijk, daar wonen de ‘gewone supporters’, waar de film over gaat. Maar het schept wel een verwrongen beeld van de werkelijkheid. Daar sta je dan met je goede gedrag als marketeer van de ‘high-tech regio Twente’, het ‘High Tech Systems Park’ in Hengelo en nieuwe bedrijventerrein ‘Technolgy Base Twente’, waar nog wat vierkante metertjes te koop zijn.
« Laatste verandering: 6 September 2016, 19:15:56 door sylvius » Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 5261


Bekijk profiel
« Antwoord #16 Gepost op: 7 September 2016, 16:35:39 »

Citaat
plaatjes van volkswijken als Dolphia en Twekkerveld. Natuurlijk, daar wonen de ‘gewone supporters’, waar de film over gaat. Maar het schept wel een verwrongen beeld van de werkelijkheid.

In werkelijkheid is de club van de bobo's en de bestuurders die de merknaam Twente willen promoten.

http://www.twente.com/
« Laatste verandering: 7 September 2016, 16:38:36 door sylvius » Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 5261


Bekijk profiel
« Antwoord #17 Gepost op: 13 September 2016, 19:34:32 »

2Doc: Het Laatste Jaar van FC Twente

Documentaire over het grootste drama van voetbalseizoen 2015-2016. Door de ogen van de supporter word je deelgenoot van hoe het voelt voor de Tukkers dat hun FC Twente de paria van het land wordt. Bekende fan Erik Dijkstra is de hoofdpersonage in deze film die de kijker als rollercoaster zal ervaren. 'Het Laatste Jaar van FC Twente' wordt vastgelegd, van begin tot einde seizoen, thuis en uit, op het veld en in de kleedkamer. Erik Dijkstra, als representant van de supporter op de tribune, wil vooral weten hoe het kan dat zijn club in vijf jaar tijd van de hemel in de hel is terechtgekomen. Beetje bij beetje komt hij terecht in de catacomben van het voetbalbedrijf. Daar ziet hij hoe de club met haar bestuurders naar de rand van de afgrond glijdt. Tegelijk verdampt ook de trots van de regio, waar de club zolang voor zorgde.

http://www.npo.nl/2doc-het-laatste-jaar-van-fc-twente/12-09-2016/VARA_101380848
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 5261


Bekijk profiel
« Antwoord #18 Gepost op: 19 Maart 2018, 16:09:23 »

https://www.volkskrant.nl/opinie/hoogmoed-is-voor-de-val-gekomen-in-twente~a4581988/?hash=0bc4c7c7a7a89dba6a4998032977c87969fddec8


Hoogmoed is voor de val gekomen in Twente

Door: Willem Vissers 18 maart 2018, 20:07

Blijf op de hoogte

Iedere week het belangrijkste sportnieuws en de mooiste sportverhalen in uw inbox? Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.

De tragische neergang van FC Twente heeft ook iets bijbels. In Genesis, het boek over de Schepping, staat geschreven over de toren van Babel: 'Laten we een stad bouwen met een toren die tot in de hemel reikt. Die zal ons beroemd maken.' Het gevolg, in samenvatting: God zag de ijdelheid, zorgde voor de zogenoemde Babylonische spraakverwarring waardoor de toren nooit af kwam en het opeens veeltalige volk verspreidde zich over de wereld.

    De hoogmoed is voor de ontzagwekkende val gekomen

De Grolsch Veste is een moderne versie van de Toren van Babel. FC Twente wilde almaar groter. Een stadion, imposant en vuurrood, zo hoog dat het de contouren van de stad aan het zicht onttrok. FC Twente reikte naar de hemel, maar het succes was gebouwd op ijdelheid en de afbrokkeling van de burcht nam een aanvang. Sindsdien is FC Twente in last, met het huidige seizoen als weer een dieptepunt, nu de ploeg misschien degradeert uit de eredivisie. De hoogmoed is voor de ontzagwekkende val gekomen.

En aanschouw nu al die onvriendelijkheid in Enschede, de haat, de spraakverwarring, de scheiding der geesten. 'Deze pepers komen veel te laat, omdat je door schijtbakkenvoetbal 17de staat', was de tekst op één van de spandoeken, gericht tegen trainer Gertjan Verbeek, zaterdag bij de 2-2 tegen Willem II, op het moment dat hij door de zege van Roda op NAC (zondag) nog niet naar de achttiende plek was gezakt. Supporters gooiden rode pepers op het veld, als ludieke actie.

    Verbeek maakte zich in een half jaar tijd ongeliefd, door harde, starre woorden en vooral door zijn gebrek aan punten

FC Twente is desolaat. De vroege trainerswissel dit seizoen was typerend. Bestuurders, nog niet gewend aan de nieuwe realiteit, dachten dat het beter kon dan met René Hake. Met de man uit de streek, Verbeek, zou het goedkomen. Verbeek maakte zich in een half jaar tijd ongeliefd, door harde, starre woorden en vooral door zijn gebrek aan punten. Zo is een woedende strijd losgebarsten, met pers, publiek, twijfel en wanhoop.

Deze week, aan de telefoon, sprak Verbeek over zijn dochter, die vorige week haar eerste verjaardag vierde. Hij is blij dat ze nog niet naar school gaat. Ze zou zijn gepest met de prestaties van haar vader.

Verbeek mag overkomen als hard en onverzoenlijk, onder dat gezicht met de strenge trekken en het ragebolachtige haar klopt een hart dat Twente wil redden. Verbeek hintte, tot woede van zijn opponenten, dat het soms beter is voor een club om te degraderen. Hij doelde niet per se op FC Twente, maar hij heeft gelijk. Opnieuw beginnen, als louterende zuivering. Wat de KNVB niet lukte, Twente voor straf terugzetten naar de eerste divisie, gebeurt misschien alsnog, helemaal op eigen kracht.

De Veste is al jarenlang een arena van verongelijktheid. Gelovigen komen nog steeds massaal naar hun hoogmis, maar ze gloeien van ontevredenheid.

Wees gerust, FC Twente: ook bij degradatie zal de club niet failliet gaan, zoals menigeen in Enschede gelooft. Dicht bij de grond, ver weg van de lonkende hemel, zullen de mensen elkaar weer leren verstaan.
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 5261


Bekijk profiel
« Antwoord #19 Gepost op: 25 Maart 2019, 09:41:05 »



Wenn sie nur den Pokal gewinnen, der Rest ist Scheisse ...
Gelogd
Pagina's: 1 [2] Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!