[EnschedeRamp] Forum
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
29 Maart 2024, 11:52:17

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Zoek:     Geavanceerd zoeken
NB! Als u lid wilt worden stuur dan een verzoek naar:

EnschedeRamp@gmail.com
9017 aantal berichten in 706 topics door 16 geregistreerde leden
Nieuwste lid: Paul van Buitenen
* Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
+  [EnschedeRamp] Forum
|-+  Enschede 13 mei 2000
| |-+  Brandweer
| | |-+  Elektriciteit-brand geblust
« vorige volgende »
Pagina's: [1] Omlaag Print
Auteur Topic: Elektriciteit-brand geblust  (gelezen 7073 keer)
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2082



Bekijk profiel
« Gepost op: 8 Januari 2013, 10:27:02 »

Opnieuw stroomstoring Enschede

07 januari 2013

ENSCHEDE - Een deel van Enschede zit opnieuw zonder stroom. Het gaat om ongeveer 4700 huishoudens in Enschede-Oost en Glanerbrug.

De oorzaak zit volgens Enexis weer in het verdeelstation in de Vechtstraat. Daar werd zaterdag een verdeelstation door een explosie vernield. Een groot deel van Enschede zat toen urenlang zonder stroom.

Hoe lang de stroomstoring gaat duren is niet duidelijk.

In onder meer Glanerbrug, de wijken Twekkelerveld, Oikos, Hogeland en het Wooldrik zitten meerdere huishoudens zonder stroom. Door de stroomstoring blijven spoorbomen aan de Euregioweg gesloten, meldt de politie. De winkels in het winkelcentrum Miro aan de Gronausestraat zitten ook opnieuw zonder stroom. Supermarkt Albert Heijn is inmiddels gesloten in verband met de stroomstoring.

Bron: Tubantia http://www.tubantia.nl/regio/enschede/opnieuw-stroomstoring-enschede-1.3595696
Gelogd
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2082



Bekijk profiel
« Antwoord #1 Gepost op: 8 Januari 2013, 10:28:49 »

Heb een reactie naar de tub gestuurd denk niet dat het door de strenge censuur komt.

De brandweer Enschede blust toch alles met water zoals springstof, vuurwerk, chemie en nu ook stroom.  De oorzaak zal wel nooit opgelost worden vanwege de zwijgplicht van onze ambtenaren.


Gelogd
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2082



Bekijk profiel
« Antwoord #2 Gepost op: 8 Januari 2013, 10:32:53 »

Duizenden zonder stroom na brand in Enschede

05/01/13  bron: ANP

UPDATE Een groot deel van Enschede zit zaterdagmiddag en -avond zonder stroom door een brand in een verdeelstation. Dat meldde de brandweer. Het noorden, oosten en centrum van de stad hebben geen stroom meer. Bij de brand vielen geen gewonden.

In totaal hebben ruim 20.000 klanten van netbeheerder Enexis geen elektriciteit meer. Nog eens 1700 bewoners van het stadshart hebben sinds half 6 weer elektra via een speciaal omgeleide installatie. Na het blussen van de brand gaven brandweerlieden de monteurs van Enexis toestemming om het verdeelstation te betreden en de schade op te nemen.

'Afhankelijk van hoe erg de reserve-installatie beschadigd blijkt, kunnen we bepalen hoe lang het nog duurt tot iedereen weer stroom heeft', aldus een woordvoerder van Enexis. In het meest positieve geval duurt dat nog enkele uren.

'Maar mochten we een 'rampscenario' aantreffen, dan kan de overlast nog tot zondag duren. In overleg met de gemeente zullen we dan besluiten welke noodaggregaten we aanzetten. Dat zou bijvoorbeeld bij bejaardentehuizen kunnen zijn.'

Een brandweerwoordvoerster berichtte zaterdagmiddag dat de stroomstoring gepaard ging met een aantal liftopsluitingen, spoorbomen die dichtbleven en verkeerslichten die niet meer werkten. Inmiddels heeft de brandweer iedereen uit de liften kunnen bevrijden. Omdat de stoplichten en spoorbomen nog steeds niet werken, is er extra politie op de been om het verkeer in goede banen te leiden. Iets voor half 4 ontstond door nog onbekende oorzaak een explosie in een schakelinstallatie van het verdeelstation aan de Vechtstraat. Na de ontploffing brak brand uit. De brandweer bestreed het vuur met twee voertuigen. Even voor 6 uur was het vuur gedoofd.

Bron: Vlokskrant http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3372741/2013/01/05/Duizenden-zonder-stroom-na-brand-in-Enschede.dhtml?utm_source=scherm1&utm_medium=button&utm_campaign=Cookiecheck
Gelogd
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2082



Bekijk profiel
« Antwoord #3 Gepost op: 8 Januari 2013, 10:52:34 »


... Na het blussen van de brand gaven brandweerlieden de monteurs van Enexis toestemming om het verdeelstation te betreden en de schade op te nemen.

'Afhankelijk van hoe erg de reserve-installatie beschadigd blijkt, kunnen we bepalen hoe lang het nog duurt tot iedereen weer stroom heeft'...


Dacht dat water en stroom kortsluiting veroorzaakt.
De burgemeester moet even een blik onafhankelijke deskundigen lostrekken die het tegendeel beweren voor een X-bedrag.
Gelogd
Pagina's: [1] Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!