[EnschedeRamp] Forum
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
29 Maart 2024, 08:09:57

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Zoek:     Geavanceerd zoeken
NB! Als u lid wilt worden stuur dan een verzoek naar:

EnschedeRamp@gmail.com
9017 aantal berichten in 706 topics door 16 geregistreerde leden
Nieuwste lid: Paul van Buitenen
* Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
+  [EnschedeRamp] Forum
|-+  Enschede 13 mei 2000
| |-+  Wederopbouw
| | |-+  waar staat de Twentse Welle voor?
« vorige volgende »
Pagina's: [1] Omlaag Print
Auteur Topic: waar staat de Twentse Welle voor?  (gelezen 6708 keer)
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 5261


Bekijk profiel
« Gepost op: 15 Augustus 2015, 01:46:51 »

http://www.tubantia.nl/regio/enschede/d%C3%A9-vraag-waar-staat-twentsewelle-in-enschede-voor-1.5153756?ref=regio_enschede-list_of_6_articles_image_title&refid=7.66379
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 5261


Bekijk profiel
« Antwoord #1 Gepost op: 15 Augustus 2015, 01:48:16 »

Ik dacht voor leugen en bedrog.

Je zou er niets mee te maken moeten willen hebben.
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 5261


Bekijk profiel
« Antwoord #2 Gepost op: 15 Augustus 2015, 20:14:49 »

HA, hij zegt het hier zelf:
 

http://www.twentsewelle.nl/blog-detail/transitiedenken


Citaat
Kees van der Meiden: Transitiedenken
Nederland is een natie van calvinistische kooplieden. Wanneer er rijkdom is geven we een klein beetje geld uit en wanneer de kas leeg raakt bezuinigen we op ogenschijnlijke luxe. Daar hebben musea last van in deze tijd van ogenschijnlijke krapte. Iedereen roept dat een museum mooi is. Maar wanneer er een particulier gebaar wordt gevraagd geven maar weinigen thuis. Gelukkig zijn er uitzonderingen en hebben we lokale overheden die kunst en cultuur hoog op de agenda hebben, toegewijde fondsen en niet te vergeten de Bankgiro Loterij. Het is vaak aan bevlogen individuen te danken dat een museum, zeker buiten de Randstad een grote stap kan zetten.

Onlangs was ik met onze business club, een gezelschap van enthousiaste en vaak jonge creatieve ondernemers in het nieuwe Fries Museum, dat er zonder de 18 miljoen van architect Abe Bonnema (1926 -2001) ‘never en nooit’ was geweest. Een totaal onverwacht incident was het bekend maken van het legaat. De plaats en de architect had hij al vastgelegd. “Zijn er verder nog vragen?”, klonk het na het voorlezen van Bonnema’s testament. In ons geval waren er de vuurwerkramp en een stadsbestuur dat na deze tragische gebeurtenis de tegenwoordigheid van geest had met de toegestroomde miljoenen ook in kunst en cultuur te investeren. Niks luxe, nee, zaken die de aantrekkingskracht van de stad drastisch vergroten: Museum TwentseWelle en het Nationaal Muziekkwartier zijn er voorbeelden van. Enschede werd in het land bejubeld door de dappere acties die men ondernam. Voor buitengewoon opdrachtgeverschap in de architectuur voor de wijk Roombeek ontving de stad terecht de Gouden Piramide.

Inmiddels zijn we zeven jaar verder en zijn de tijden veranderd. Men is bang in ons land, roept dat het slecht gaat en dat de wereld in brand staat. Iedereen houdt de hand op de knip en ook overheden zitten met de handen in het haar over de vraag waar ze de miljoenen weg moeten halen. Juist nu moeten we doorzetten daar waar het om kunst en cultuur gaat. Investeren en samenwerken om het effect van het kunst- en cultuurprogramma en de aantrekkelijkheid ervan te vergroten. Particulieren en bedrijven stimuleren met de kunst- en cultuursector samen te werken en vooral: de aantrekkelijkheid van stad en regio op peil houden. Niet nog meer lege gebouwen en verwaarlozing van de openbare ruimte graag.

Om dat te voorkomen is creativiteit en vindingrijkheid nodig en een nieuwe manier van denken. Discipline overstijgend. ‘Transitiedenken’ noemt Jan Rotmans dat in zijn boek ‘In het oog van de orkaan’. Ik geef u een van de meer markante uitspraken in zijn boek mee: “… dat de beweging vaak van buiten komt, van koplopers uit andere sectoren die aan de randen van een sector in transitie morrelen …” Waarvan acte.

Museum TwentseWelle wil het geloof in de toekomst stimuleren door te laten zien waar de vindingrijkheid van de mens toe leidt. Of het nu ontdekkingsreizigers zijn of uitvinders, wetenschappers of sportlieden, kunstenaars of musici. Wij verzamelen de verhalen die zin in de toekomst geven. Want in deze tijden van nationale klaagzang en somberte is het hoog tijd dat er een positief geluid klinkt.

Doet u mee?

Kees van der Meiden
Directeur/bestuurder Museum TwentseWelle
« Laatste verandering: 15 Augustus 2015, 20:20:22 door sylvius » Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 5261


Bekijk profiel
« Antwoord #3 Gepost op: 16 Augustus 2015, 09:47:26 »


Citaat
Museum TwentseWelle wil het geloof in de toekomst stimuleren

vandaar zeker een mammoetskelet als trekpleister.

http://www.twentsewelle.nl/collecties/collectie-twentsewelle/watjenietmagmissen
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 5261


Bekijk profiel
« Antwoord #4 Gepost op: 12 November 2018, 13:14:41 »

https://twitter.com/ImagineIC/status/1061929074136924161

. Van der Velde “Een tentoonstelling kan helpen bij het verwerken van een indringende ervaring”
Gelogd
Pagina's: [1] Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!