[EnschedeRamp] Forum
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?
18 Januari 2021, 12:35:34

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Zoek:     Geavanceerd zoeken
NB! Als u lid wilt worden stuur dan een verzoek naar:

EnschedeRamp@gmail.com
8537 aantal berichten in 702 topics door 1882 geregistreerde leden
Nieuwste lid: 5274323872
* Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
+  [EnschedeRamp] Forum
|-+  Enschede 13 mei 2000
| |-+  Deskundigen
| | |-+  Zogenaamd Deskundige eind 2017 is Anoniem.
« vorige volgende »
Pagina's: [1] Omlaag Print
Auteur Topic: Zogenaamd Deskundige eind 2017 is Anoniem.  (gelezen 1231 keer)
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2082Bekijk profiel
« Gepost op: 1 December 2017, 22:29:03 »

Onderstaande anonieme deskundige is een gevaar voor zichzelf en iedereen.
En die vuurwerkhandelaar gelooft hem.
Er staat wel een foto van die ambtenaar bij het artikel in de Tubantia.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Brand? Vlucht naar een vuurwerkdepot, de veiligste plek sinds de Vuurwerkramp

ENSCHEDE - Het zal veel Enschedeërs bizar in de oren klinken, maar als er brand uitbreekt en er is een opslagplaats voor vuurwerk in de buurt, dan is dat de beste plek om naartoe te vluchten. Vuurwerkbunkers zijn sinds de Vuurwerkramp zo goed beveiligd dat alles eromheen afbrandt, maar de vuurwerkopslag niet.

Redactie 23-11-17

Dat zegt een ambtenaar van de Omgevingsdienst Regio Arnhem tegen dagblad De Gelderlander. Hij houdt in deze laatste weken van het jaar toezicht  op vuurwerkloodsen in en rond Arnhem. Hij moet anoniem blijven, omdat toezichthouders in toenemende mate worden bedreigd. Niet door vuurwerkverkopers, zegt de toezichthouder er haastig bij. ,,We controleren meer dan alleen opslagloodsen voor vuurwerk.”

Vandaag is hij in Elst, bij autohandelaar André Bax die al dertien jaar lang vuurwerk verkoopt aan de Edisonweg. Samen lopen ze door de kluis die over een paar weken helemaal vol staat met dozen vuurwerk. ,,De looppaden moeten minstens 75 centimeter breed zijn en de dozen mogen niet hoger opgestapeld staan dan de geel-zwarte lijn op de muur”, zegt de toezichthouder. Die lijn is afgestemd op de sprinklers aan het plafond. In december komt hij terug om te kijken of Bax zich aan die regels houdt.

''Als het heet wordt in de opslag, zet de opschuimende verf uit, zodat de naden tussen de buis en de muur potdicht komen te zitten''

Strenger
Nu kijkt hij naar de kluis zelf. Op de buizen die door de muren heen gaan, moet aan de uiteinden ‘opschuimende verf’ zijn gesmeerd. Als het heet wordt in de opslag, zet die verf uit, zodat de naden tussen de buis en de muur potdicht komen te zitten. De zware deur naar de bunker zet ook uit bij hitte. Allemaal maatregelen om de ruimte te isoleren tegen brand en ellende zoals de vuurwerkramp in Enschede uit 2000 te voorkomen.

Sinds die ramp zijn de regels strenger geworden en zijn de controles opgevoerd. Alle 241 vuurwerkopslagplaatsen in Gelderland worden gecontroleerd.  ,,Ook de politiebureaus, want de politie neemt vuurwerk in beslag.”

 ,,Ook de politiebureaus, want de politie neemt vuurwerk in beslag.” André Bax.

Risico's
Bij Bax is alles in orde. Het wachten is nu op het vuurwerk, dat de ondernemer samen met andere verkopers importeert uit China. De planning is erg strak. ,,De laatste containers vertrekken op 15 december en komen op 26 december binnen”, zegt Bax. Op 28 december begint de verkoop.

Of er aan boord net zulke strenge regels gelden als in de loods in Elst, is maar de vraag. De containers met vuurwerk zijn vanwege de risico’s in elk geval vijf keer zo vijf keer zo te vervoeren als andere containers en ze staan bovenop alle andere containers op het schip, weet Bax. ,,Dan kunnen ze snel van boord gedrukt worden als er brand uitbreekt.”

Bron Tubantia: https://www.tubantia.nl/home/brand-vlucht-naar-een-vuurwerkdepot-de-veiligste-plek-sinds-de-vuurwerkramp~a7c91717/

Gelogd
Pagina's: [1] Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!