[EnschedeRamp] Forum
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
4 Juni 2020, 04:12:54

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Zoek:     Geavanceerd zoeken
NB! Als u lid wilt worden stuur dan een verzoek naar:

EnschedeRamp@gmail.com
8066 aantal berichten in 694 topics door 21 geregistreerde leden
Nieuwste lid: MvT
* Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
+  [EnschedeRamp] Forum
|-+  Enschede 13 mei 2000
| |-+  Actueel
| | |-+  "De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) moet rapport Van Buitenen doorlichten"
« vorige volgende »
Pagina's: [1] 2 Omlaag Print
Auteur Topic: "De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) moet rapport Van Buitenen doorlichten"  (gelezen 2080 keer)
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Gepost op: 18 Januari 2019, 10:30:57 »

https://www.tubantia.nl/enschede/onderzoeksraad-moet-kijken-naar-alarmerend-rapport-over-vuurwerkramp~a3e50e5d/


‘Onderzoeksraad moet kijken naar alarmerend rapport over vuurwerkramp’

ENSCHEDE -  De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) moet het klokkenluiders rapport over de vuurwerkramp doorlichten.

Dat gaat de vaste Kamercommissie Justitie & Veiligheid volgende week aan het kabinet vragen.
Lucien Baard 18-01-19, 06:18 Laatste update: 09:22De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV) moet het klokkenluiders rapport over de vuurwerkramp doorlichten.

3

    M

Volgens het rapport van Bredanaar Paul van Buitenen is er in het onderzoek naar de ramp in Enschede structureel gemanipuleerd door justitie. Met het doel dat de overheid vrijuit zou gaan en de schuld bij het vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks kwam te liggen, of een brandstichter.
Alarmerend

Het initiatief om de OVV aan het werk te zetten komt van de SP, SGP en 50Plus. Zij stellen dit 23 januari in de commissie aan de orde. Maar volgens Ronald van Raak (SP) is er al een ruime meerderheid voor gevonden. De OVV wordt niet gevraagd om de vuurwerkramp op 13 mei 2000 in Enschede zelf te onderzoeken. „Maar in het rapport worden veel misstanden in het toenmalige onderzoek beschreven. Alarmerend. We willen weten: heeft Van Buitenen een punt?”

Het rapport van bijna 1200 pagina’s is volgens Van Raak op veel punten zo gespecialiseerd en technisch, dat het voor de Kamerleden moeilijk is te beoordelen. “Daarom is er een grote behoefte om onafhankelijke onderzoekers er naar te laten kijken. De OVV kan zich laten bijstand door andere deskundigen, waar zij zelf de expertise niet voor in huis heeft. Bijvoorbeeld op bestuurlijk of juridisch gebied.”

    Er is een grote behoefte om onafhanke­lij­ke onderzoe­kers er naar te laten kijken
    Ronald van Raak (SP)

Indrukwekkend

Van Raak zegt zich niet voor te kunnen stellen dat het kabinet een dergelijk verzoek gaat afwijzen. „En anders kunnen we als commissie het ook zelf vragen aan de Onderzoeksraad. Er heerst namelijk een breed gevoel in de Kamercommissie dat we met dit rapport van Van Buitenen aan de slag moeten. We nemen het zeer serieus.” Van Buitenen heeft begin december achter gesloten deuren een presentatie gegeven van zijn bevindingen, waar vier jaar onderzoek aan vooraf ging. Van Raak noemt die presentatie ‘indrukwekkend’.
Poep aan de knikker

Paul van Buitenen is positief over deze ontwikkeling. „De Onderzoeksraad Voor Veiligheid is eigenlijk de enige toonaangevende instantie die niet door de ramp besmet is. De raad zal een verificatie doen. Dat tilt mijn rapport van het niveau van ‘aantijgingen’ vast en zeker naar een onafhankelijk, deskundige opvatting dat er werkelijk poep aan de knikker is.”

Van Buitenen hoopt uiteindelijk dat er een parlementaire enquete komt naar de ramp, die destijds aan 23 mensen het leven kostte. De ramp is toen onderzocht door justitie en door de Commissie Oosting. Hun oordeel: er lag te veel en te zwaar vuurwerk opgeslagen; daardoor kon de brand zich bij het bedrijf zich ontwikkelen tot een ramp.

    De Onderzoeks­raad Voor Veiligheid is eigenlijk de enige toonaange­ven­de instantie die niet door de ramp besmet is
    Paul van Buitenen

Misleiding

Van Buitenen meent dat de werkelijke reden de slechte regelgeving en controle van de overheid was. Het Openbaar Ministerie heeft vervolgens de rechterlijke macht structureel en bewust misleid. Daarbij hebben volgens hem onder andere ook de rijksrecherche, het NFI en TNO een kwalijke rol gespeeld. Het TNO beschuldigt hij van wetenschappelijke fraude.
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #1 Gepost op: 18 Februari 2019, 17:31:36 »

https://twitter.com/PaulvanBuitenen/status/1097527421576855552

Citaat

Vuurwerkramp onderzoeker
‏ @PaulvanBuitenen
21m21 minutes ago

Overmorgen (Wo 20feb) meteen aan begin vergadering Kamercie J&V om 14u30 live kijken. Zie link: Verzoek van SP/SGP/50+/PVV/GL/PvdA/PvdD/CDA/CU om OVV naar mijn rapport te laten kijken. VVD/D66 zullen proberen te saboteren.

Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #2 Gepost op: 20 Februari 2019, 17:03:51 »

https://twitter.com/PaulvanBuitenen/status/1098218267339079680
Citaat

hč, hč, het is er door! 13 tegen 6. CDA en CU bleven aan boord! DeKamer gaat de OVV vragen om naar mijn rapport te kijken. Super!!https://twitter.com/PaulvanBuitenen/status/1098233411305639937

Citaat

Voor wie het heeft gemist: iedereen was opgetrommeld om het verzoek aan de OVV er nu wél door te krijgen. Zie de stemming op:


https://drive.google.com/file/d/1_-0lBy5Riwkcpcm_ZN0g9R3H5Qi-tnjZ/view
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #3 Gepost op: 20 Februari 2019, 17:10:39 »

https://www.rtvoost.nl/nieuws/307778/Tweede-Kamer-wil-dat-Onderzoeksraad-Veiligheid-zich-over-vuurwerkramp-buigt

Citaat

De Tweede Kamer gaat de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) vragen onderzoek te doen naar de Enschedese vuurwerkramp. Dat bleek woensdagmiddag tijdens een debat van de Vaste Kamercommissie Justitie en Veiligheid.

Voormalig Europarlementariër en klokkenluider Paul van Buitenen toont zich erg blij: “Dit is een belangrijke stap.”


Brede steun

Het verzoek voor vervolgonderzoek naar de vuurwerkramp kreeg brede steun: dertien van de negentien Kamerleden stemden voor.


De Tweede Kamer gaat de Onderzoeksraad nu vragen zich te buigen over het rapport-Van Buitenen. Die deed jarenlang onderzoek naar de ramp en kwam in een ruim 1.300 tellend pagina rapport tot de conclusie dat zich rond eerder onderzoek misstanden hebben voorgedaan. Eerder onderzoek zou er vooral op gericht zijn de overheid zoveel mogelijk buiten schot te houden.

"Uiteraard kan de Onderzoeksraad nee zeggen op het verzoek van de Kamer, maar mijn inschatting is dat ze er - gezien de brede steun - haast niet onderuit kan", aldus Van Buitenen.

Een woordvoerster van de Onderzoeksraad liet eerder al tegenover RTV Oost weten dat een dergelijke beslissing geen maanden hoeft te duren. Het onderzoek zelf duurt gemiddeld al snel een jaar.
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #4 Gepost op: 20 Februari 2019, 17:12:40 »

https://www.sp.nl/nieuws/2019/02/tweede-kamer-wil-meer-onderzoek-naar-vuurwerkramp-in-enschede

Citaat20 februari 2019 nieuws

    Recht en veiligheid

Tweede Kamer wil meer onderzoek naar vuurwerkramp in Enschede
Ronald van Raak

De Tweede Kamer wil meer onderzoek naar de vuurwerkramp in Enschede in 2000, waarbij 23 doden vielen en bijna duizend mensen gewond raakten. Aanleiding is een omvangrijk rapport van klokkenluiders Paul van Buitenen, die vier jaar onderzoek deed naar de ramp. SP-Kamerlid Ronald van Raak kreeg vandaag steun van de Tweede Kamer om dit rapport in behandeling te nemen en advies te vragen aan de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV).

Van Raak: ‘Bijna negentien jaar na deze verschrikkelijke ramp lijken we de waarheid nog steeds niet boven tafel te hebben, ondanks veel inhoudelijke onderzoeken en rechterlijke uitspraken. Paul van Buitenen zet grote vraagtekens bij de gang van zaken en heeft kritiek op onder meer de regering, de Kamer en het OM en stelt dat veel fouten zijn gemaakt en “waarheidsvinding” geen prioriteit had. Een grote meerderheid van de Tweede Kamer heeft vandaag aangegeven het rapport van Van Buitenen serieus te nemen. De Kamer vraagt de OVV nu om het rapport van Van Buitenen goed te bestuderen. Daarna kunnen wel bepalen welke politieke stappen verder nodig zijn.’
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #5 Gepost op: 20 Februari 2019, 17:14:15 »


https://www.tubantia.nl/enschede/onderzoeksraad-aan-de-slag-met-rapport-over-vuurwerkramp~a18c54d8/
Citaat

Onderzoeksraad aan de slag met rapport over vuurwerkramp

DEN HAAG/ ENSCHEDE – De Onderzoeksraad Voor Veiligheid (VOO) gaat kijken naar het alarmerende rapport over de Enschedese vuurwerkramp van klokkenluider Paul van Buitenen. De vaste Kamercommissie Justitie & Veiligheid heeft daar woensdag alsnog overeenstemming bereikt.
Lucien Baard 20-02-19, 15:25 Laatste update: 15:28Eerder werd dat nog door onder andere VVD en D66 tegen gehouden. Van Buitenen is blij met de ommezwaai in de commissie. „Super, het is er eindelijk door”, reageert hij.
Misleid

De Bredanaar Van Buitenen is na vier jaar eigen onderzoek tot de conclusie gekomen dat het Openbaar Ministerie (OM) in het onderzoek naar de ramp structureel en bewust de rechterlijke macht heeft misleid. Met het doel de overheid buiten schot te houden voor de ramp. De schuld moest komen te liggen bij het ontplofte S.E. Fireworks en/of een brandstichter. Zijn bevindingen maakte hij eind vorig jaar bekend. Volgens hem hebben ook het NFI en TNO een kwalijke rol gespeeld.
 Niet besmet

Volgens Van Buitenen is de OVV eigenlijk de enige betrouwbare instantie die niet door de gang van zaken rond de ramp besmet is. Uiteindelijk hoopt hij dat er een parlementaire enquette komt naar de ramp, die aan 23 mensen het leven kostte. „Je kon zeggen dat het rapport tot nu alleen aantijgingen waren van mijn kant zijn. De onderzoeksraad kan mijn bevindingen naar het niveau tillen van een zwaarwegend rapport.”
Complex

De OVV gaat overigens niet de ramp onderzoeken, maar moet het rapport van Van Buitenen tegen het licht houden. Het nu al bijna 1300 pagina’s tellende rapport is te complex voor de commissie zelf. Daarom was er in de politiek een grote behoefte om dat door deskundigen te laten beoordelen: heeft Van Buitenen een punt?  De SP, SGP en 50Plus namen hiertoe het initiatief. Van Buitenen had vorig jaar december voor de commissie, achter gesloten deuren, een presentatie gegeven van zijn bevindingen.
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #6 Gepost op: 21 Februari 2019, 06:59:25 »

https://www.trouw.nl/home/tweede-kamer-wil-opnieuw-naar-vuurwerkramp-laten-kijken~a5f91a3f/

Citaat


Negentien jaar na de vuurwerkramp in Enschede wil de Tweede Kamer advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over het rapport van vuurwerkramp-onderzoeker Paul van Buitenen.

Extreem opgelucht is Van Buitenen nu het er op lijkt dat zijn uitgebreide onderzoek naar de vuurwerkramp een vervolg krijgt. Vandaag stemde een ruime meerderheid van de Kamer voor een verzoek aan de OVV om advies over het meer dan dertienhonderd pagina’s tellende rapport van Van Buitenen. “Dit is een belangrijke stap”, reageert die.

Op 13 mei 2000 kwamen 23 mensen (onder wie vier brandweerlieden) om het leven toen opslagbedrijf S.E. Fireworks in Enschede ontplofte. Er waren bijna duizend gewonden en een hele wijk werd van de kaart geveegd.  Achteraf kreeg S.E. Fireworks de schuld.

Ten onrechte, stelt Van Buitenen. Hij kreeg in december de kans om zijn conclusies te delen met leden van de commissie van justitie in de Tweede Kamer. Hij doet al ruim vier jaar onderzoek naar de kwestie.
Wetenschapsfraude

Zijn conclusies zijn niet mals: de echte oorzaak van de vuurwerkramp wordt nu al bijna negentien jaar verbloemd. Volgens Van Buitenen hoeft er geen extreem zwaar vuurwerk te hebben gelegen; ook licht vuurwerk kan een harde explosie geven. Volgens Van Buitenen zijn rechters bewust misleid met als doel de rol van de overheid bij de ramp buiten schot te houden. Van Buitenen beticht TNO, dat ook onderzoek deed naar de kwestie, van wetenschapsfraude.

Van Buitenen stuitte in de Kamercommissie van justitie op weerstand van VVD en D66, die tegen een vervolgonderzoek zijn. Aan zijn zijde vond hij onder meer SP-kamerlid Ronald van Raak. Die wilde wel dat er naar het rapport gekeken wordt. Van Raak werd aanjager van dit onderwerp, uiteindelijk met succes. Dertien van de negentien commissieleden steunden een verzoek aan de OVV, alleen VVD en D66 stemmen tegen.

“Ik ben erg onder de indruk van het werk van Van Buitenen, als Kamer kunnen we het ons niet veroorloven om dit rapport niet serieus te nemen”, zegt Van Raak. “Er is al veel onderzoek gedaan naar de vuurwerkramp, maar dit rapport laat veel vragen achter over de juistheid van dat eerdere onderzoek. Het lijkt erop dat de onderste steen nog niet boven is.”
Lees ook
‘Echte reden vuurwerkramp wordt al achttien jaar verbloemd’

In december sprak Trouw met onderzoeker en voormalig klokkenluider Paul van Buitenen. Het onderzoek naar de vuurwerkramp in Enschede is zijn laatste kunstje. “Uit mijn onderzoek blijkt dat relevante informatie bewust is weggehouden.”  https://www.trouw.nl/home/klokkenluider-echte-reden-vuurwerkramp-wordt-al-achttien-jaar-verbloemd-~ab6da040/
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #7 Gepost op: 22 Maart 2019, 12:21:24 »Gelogd
Fred Vos
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 687


Bekijk profiel
« Antwoord #8 Gepost op: 25 Maart 2019, 22:32:37 »

Mijn bewondering voor Van Buitenen zal blijven.

Of de OvV dit zal 'waardigen' weet ik nog niet. Eerder verzweeg die Raad de jarenlange verzaking van de brandweerzorg na brandrampen (de Herculesramp als 1e voorbeeld; ik werkte toen zelf voor de Raad als onderzoeker dus met 'inside information').

Dat verzaken van de brandweerzorg door wegkijken en betaald onbenul als 'hoger kader' is m.i. inmiddels een 'ondergronds' schandaal van nationale proportie; met alle verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden van dien.
« Laatste verandering: 25 Maart 2019, 22:35:27 door Fred Vos » Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #9 Gepost op: 18 April 2019, 11:00:03 »

https://twitter.com/ChrisPalm17/status/1118518265708466177

Citaat

Chris Palm
‏ @ChrisPalm17
19h19 hours ago

THE HAGUE - Jeroen Dijsselbloem becomes the new chair of the Dutch Safety Board.

This man should already be in jail for a long time, because of his role and responsibility in the Ruttegate misery.
And now other countries let this happen!
He is to blame!!! 


https://www.telegraaf.nl/nieuws/3460004/oud-minister-dijsselbloem-nieuwe-voorzitter-ovv

Citaat
Oud-minister Dijsselbloem nieuwe voorzitter OVV


DEN HAAG - Jeroen Dijsselbloem wordt de nieuwe voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De voormalige minister van Financiën volgt Tjibbe Joustra op, bevestigen Haagse bronnen een bericht van RTL Nieuws.


Dijsselbloem was in het vorige kabinet minister van Financiën. Daarnaast was hij voorzitter van de Eurogroep. Na de zware nederlaag van de PvdA bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen vertrok hij uit de landelijke politiek. Afgelopen jaar was hij in de race om vicevoorzitter te worden van de Raad van State, maar die baan ging naar D66’er Thom de Graaf.De OVV doet onafhankelijk onderzoek naar rampen en ongelukken en heeft daarnaast tot taak structurele knelpunten op het gebied van veiligheid bloot te leggen. Onder leiding van Joustra, die sinds 2011 voorzitter is, heeft de raad onder meer het neerhalen van vlucht MH17 boven Oekraďne in 2014 tegen het licht gehouden.

https://twitter.com/TruthHitsEvery1/status/1118547856078573570
« Laatste verandering: 18 April 2019, 11:04:58 door sylvius » Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #10 Gepost op: 18 April 2019, 19:57:03 »

https://twitter.com/HenkKrol/status/1118899606249725953/photo/1


Henk Krol
‏Verified account @HenkKrol

Dat PvdA’er Dijsselbloem geen ervaring heeft met veiligheidsvraagstukken is niet belangrijk, vindt Rutte. „Hij heeft verstand van de publieke zaak.”
Voormalig voorzitter mr Pieter van Vollenhoven hamerde juist op het belang van onafhankelijk onderzoek.
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #11 Gepost op: 27 April 2019, 12:13:34 »

https://twitter.com/PaulvanBuitenen/status/1122077741422194688

Vuurwerkramp onderzoeker
@PaulvanBuitenen
Beslissing #OVV op verzoek #TweedeKamer om naar review #vuurwerkramp te kijken blijft uit, ondanks dat beslissing ter tekening voor lag. Zou #Joustra niet meer hebben mogen tekenen? #Dijsselbloem treedt 1 mei aan.
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #12 Gepost op: 2 Mei 2019, 16:14:58 »

https://www.tubantia.nl/regio/onderzoeksraad-voor-veiligheid-gaat-geen-onderzoek-doen-naar-rapport-vuurwerkramp~ada6d49b/?fbclid=IwAR0-RmnFByChHzYaBUBeECk_tq5RFlVuoanGih89clUsiphlqbphLW-cXUI

Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat geen onderzoek doen naar rapport vuurwerkramp

ENSCHEDE - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat zich niet buigen over de vuurwerkramp in Enschede. De ramp is volgens de raad te lang geleden om nog zelfstandig onderzoek te doen. Dat heeft de raad zojuist aan de Kamervoorzitter laten weten.
Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #13 Gepost op: 2 Mei 2019, 16:20:45 »

https://drive.google.com/file/d/1-LQEkW8PVWT6dHeWtTL7qT1gnPsMSGxp/view

Bladnummer 1 van 2 Bijlage(n)
Datum 29 april 2019 Contactpersoon W. van der Weegen Doorkiesnummer 070 333 70 20
Uw kenmerk Ons kenmerk OWV-19500014
Project
Bezoekadres Lange Voorhout 9 2514 EA Den Haag T 070 333 70 00
ONDERZOEKSRAAD VOOR VEILIGHEID
Postadres Postbus 95404 2509 CK Den Haag
onderzoeksraad.nl
Tweede Kamer der Staten-Generaal Voorzitter mevrouw drs. K. Arib Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG
Onderwerp
Verzoek om advies 'Review Strafvervolging Vuurwerkramp Enschede


Geachte mevrouw Arib,
U heeft bij brief van 21 maart 2019 aan de onderzoeksraad voor Veiligheid verzocht advies uit te brengen over het rapport 'Review Strafvervolging Vuurwerkramp Enschede'. Met deze brief informeer ik u over het besluit van de Raad licht ik toe welke afweging daarbij is gemaakt.
De rijkswet Onderzoeksraad voor veiligheid bepaalt dat de Onderzoeksraad een voorvalgebonden organisatie is, die binnen afzienbare tijd na een voorval moet beslissen of er een (voorlopig) onderzoek wordt ingesteld. Het gaat er dan om de oorzaak van een voorval vast te stellen met als doel aanbevelingen te doen waarmee herhaling in de toekomst voorkomen kan worden.
Onderzoek van voorvallen die verder in het verleden liggen, hebben als nadeel dat de Raad niet meer in de gelegenheid is eigenstandig onderzoeksinformatie te verzamelen en zich op basis daarvan een oordeel te vormen. Vaak wordt na een ernstig voorval in de loop der tijd regelgeving aangepast, gaat vluchtige informatie verloren en veranderen betrokken personen van functie of zijn zij niet meer beschikbaar voor de Raad. Kortom, de wijze waarop de Onderzoeksraad onderzoek verricht, leent zich niet voor historisch onderzoek.
Onderzoeken van de Raad zijn strikt gescheiden van het strafrechtelijk onderzoek, zodat mensen niet hoeven vrezen dat hun medewerking aan de Raad strafrechtelijke consequenties heeft. De wetgever heeft om die reden in diverse wettelijk waarborgen voorzien. Rapporten van de raad mogen bijvoorbeeld niet als bewijs worden gebruikt in een strafrechtelijke, tuchtrechtelijke of civielrechtelijke procedure. Daar staat tegenover dat aanbevelingen van de Raad geen vermoeden van schuld of aansprakelijkheid met betrekking tot het onderzochte voorval mogen bevatten.
Met inachtneming van de bovenstaande overwegingen is uw verzoek afgelopen week in de Raad besproken. Hoewel de Raad waarde hecht aan een breed gedragen verzoek van het parlement, heeft de bespreking tot de conclusie geleid dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid het gevraagde advies niet kan uitbrengen.

Ten slotte maak ik van de gelegenheid gebruik een procedurele opmerking te maken. Het verzoek uit uw brief aan de Raad is gebaseerd op artikel 30 van uw Reglement van Orde, dat ziet op de omgang met Colleges van Advies. Voor de goede orde wijs ik er op, dat de onderzoeksraad geen College van Advies is waar in die zin een beroep op gedaan kan worden. Dit laat onverlet dat wij uw verzoek afgelopen week uitvoerig inhoudelijk hebben beoordeeld.
Met vriendelijke groet,
Mr. T.H.J. Joustra, voorzitter

Gelogd
sylvius
[ERF] lid
Held
*
Berichten: 4735


Bekijk profiel
« Antwoord #14 Gepost op: 2 Mei 2019, 19:58:44 »

https://twitter.com/JMKallenbach/status/1123995536472801288
Gelogd
Pagina's: [1] 2 Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!