[EnschedeRamp] Forum
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
9 Juli 2020, 02:58:20

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Zoek:     Geavanceerd zoeken
NB! Als u lid wilt worden stuur dan een verzoek naar:

EnschedeRamp@gmail.com
8273 aantal berichten in 694 topics door 21 geregistreerde leden
Nieuwste lid: MT
* Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
+  [EnschedeRamp] Forum
|-+  Enschede 13 mei 2000
| |-+  Actueel
| | |-+  Gelukkig nieuwjaar
« vorige volgende »
Pagina's: 1 2 3 [4] Omlaag Print
Auteur Topic: Gelukkig nieuwjaar  (gelezen 22174 keer)
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2080Bekijk profiel
« Antwoord #45 Gepost op: 5 Januari 2018, 17:31:56 »

Kwart meer vuurwerkslachtoffers dan vorig jaar

Het aantal vuurwerkslachtoffers is met ruim een kwart gestegen ten opzichte van vorig jaar. Tijdens deze jaarwisseling zijn over het hele land ruim negentig patiŽnten met vuurwerkletsel behandeld, waaronder veertig kinderen.
ANP/Davine Lambert 02-01-18,

Dat melden leden van de Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie (NVT) vandaag. ,,Het totaal aantal slachtoffers is met ruim een kwart toegenomen ten opzichte van afgelopen jaar, 95 patiŽnten tegen 72 patiŽnten vorig jaar", aldus de organisatie. Hoe dat precies komt, is nog niet vastgesteld.
Bijna 30 procent van de gewonden moest meteen of uiterlijk de volgende dag worden geopereerd en een even grote groep zal waarschijnlijk blijvende schade ondervinden. De helft van de zwaargewonden is jonger dan zestien jaar. Behalve het kind van veertien dat een hele hand verloor, is er ook een jongen van dertien die twee vingers moet missen. Ook een volwassen man is gedeeltelijk zijn hand kwijt. Verder liep iemand een klaplong op als gevolg van een explosie.
Legaal en illegaal
De meerderheid van de slachtoffers (65 procent) werd getroffen door eigen vuurwerk en 35 procent door dat van anderen. De helft van de verwondingen kwam zeker door legaal vuurwerk. In 10 procent van de gevallen ging het om illegaal vuurwerk. Over het overgebleven percentage is nog geen duidelijkheid.
Op het Meldpunt Vuurwerkoverlast zijn deze jaarwisseling een stuk meer klachten binnengekomen dan vorig jaar. De teller staat inmiddels op meer dan 52.000 klachten.  Vorig jaar kwamen er in totaal 48.000 klachten binnen. Het meldpunt, een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties, sluit morgen.

Bron ANP.
Gelogd
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2080Bekijk profiel
« Antwoord #46 Gepost op: 22 Januari 2019, 02:19:28 »

Ben weer bij de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in mijn nieuwe woonplaats geweest.
Heb deze keer mijzelf een blauw oog geslagen toen ik schrok van het vuurwerk (op luchtdruk) dat onze burgemeester elk jaar in de zaal afsteekt. Heb daarop meteen de burgemeester aangesproken en hem mijn beschadigde ooglid laten zien. Toen de burgemeester het feest verliet stond ik buiten met wat rokers. Heb de burgemeester toen toegeroepen dat hij volgend jaar geen vuurwerk meer mag afsteken buiten de gestelde termijn.

Ik zat vooraan  op de derde rij steeds te wachten op de knal. Zag ineens een lichtflits en knal en wilde mijn hoofd beschermen met mijn handen. Mijn rechterduim raakte hard mijn rechterooglid.  Omdat er zoveel ambtenaren op een hoop staan vind ik het gevaarlijk want er zou maar een burger zijn die er genoeg van heeft en daar een slachting aanricht. Omdat mijn leven me lief is kom ik niet graag in overheidsgebouwen vanwege verhoogde terreurdreiging.

Voor de nieuwjaarborrel heb ik wat politieke partijen in Enschede gebeld en de brandweer in Enschede en de politie 0900-8844 en Europol en de burgemeesters-secretaresse. Dat bellen lucht me altijd wel wat op. Heb steeds gezegd dat iedereen in Enschede weet wie de ramp heeft veroorzaakt en dat het een bedrijfsongeval was. Niemand vroeg om namen. 

Heb begin maart een afspraak met Onno van Veldhuizen.
Als er iemand een vraag heeft die ik aan de nieuwe burgemeester kan stellen dan hoor ik dat graag.
Gelogd
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2080Bekijk profiel
« Antwoord #47 Gepost op: 23 Januari 2019, 17:05:10 »

Heb weer een rondje gebeld.
De brandweer in mijn nieuwe woonplaats belde dezelfde dag terug.
De brandweer in Enschede moet nog meer nadenken over mijn vraag voordat ze mij antwoorden op mijn telefoontje van een paar weken terug, als ze bij een vuurwerkbrand ook zo lang moeten nadenken voordat ze met water gaan spuiten dan kunnen we gerust doorleven.
De politie (0900-8844) klonk een beetje over de toeren de telefoniste zei dat ze (de politie) er mee bezig waren, en of ik niet terug wilde bellen. (De politie is er denk ik niet blij mee wat ik hun telefonistes vertel die moeten ze natuurlijk ook weer wijzen op hun zwijgplicht en promoveren opdat ze hun mond houden tot in het graf.)

Iemand van het CDA te Enschede belde me naar aanleiding van mijn telefoontje van 7 januari jongstleden, heb die mevrouw heel erg bedankt. nog een beetje pers gebeld Lucien Beardt van de tubantia gesproken.

Wat zeg ik dan.
De burgers van Enschede weten wie de brand bij sef heeft veroorzaakt en de politie en ambtenarij beschermd de daders al 18.5 jaar, moeten wij burgers die daders zelf oppakken ?
En dat de combinatie vuurwerk water levensgevaarlijk is. en of de brandweer  brandend vuurwerk met water blust net als met de ramp in Enschede.
De brandweer en politie van Enschede maken me behoorlijk over de toeren en ze bellen niet terug.
Ga over een paar weken wel weer een rondje bellen, dat lucht toch wel op.
Gelogd
Pagina's: 1 2 3 [4] Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!