[EnschedeRamp] Forum
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?
26 November 2020, 07:56:45

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Zoek:     Geavanceerd zoeken
NB! Als u lid wilt worden stuur dan een verzoek naar:

EnschedeRamp@gmail.com
8510 aantal berichten in 701 topics door 1085 geregistreerde leden
Nieuwste lid: KyleSpeed4
* Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
+  [EnschedeRamp] Forum
|-+  Enschede 13 mei 2000
| |-+  MunitieRamp.punt.nl
| | |-+  Deel: 3 Enschede puzzel (oplossing)
« vorige volgende »
Pagina's: [1] Omlaag Print
Auteur Topic: Deel: 3 Enschede puzzel (oplossing)  (gelezen 345 keer)
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2082Bekijk profiel
« Gepost op: 28 Maart 2019, 23:06:44 »

Deel: 3 Enschede puzzel (oplossing)

munitieramp   25-04-2008 18:00- permalink

Uit de Telegraaf van 9 mei:

 Geheime brief vuurwerkramp kraakt bewijs.
 (De Telegraaf)

 door Jan Colijn

 ENSCHEDE, vrijdag 9 mei 2008,

 Terwijl volgende week dinsdag in Enschede voor de achtste keer de vuurwerkramp wordt herdacht, zijn er nu geheime documenten opgedoken die grote vraagtekens plaatsen bij de bewijslast zoals die destijds is verzameld door het Tolteam.

 Uit een vertrouwelijke brief van het Bureau Interne Zaken blijkt dat er door de rechercheurs, die de toedracht van de vuurwerkramp onderzochten, mogelijk is geknoeid met de bewijzen ? en dan vooral het rode sportbroekje - van de pas in hoger beroep vrijgesproken hoofdverdachte André de Vries. De leidinggevenden van het BIZ trekken in hun brief zelfs ronduit de conclusie dat er sprake lijkt van ,,een politieke doofpot?.

 Het BIZ Gelderland-Midden is destijds door toenmalig burgemeester Mans aangesteld om te onderzoeken in hoeverre de rechercheurs van het Tolteam strafbare feiten hadden gepleegd in hun ijver de bewijslast rond te krijgen tegen De Vries. De nu opgedoken brief, die in het bezit is van deze krant, is geadresseerd aan de Vaste Kamercommissie van Justitie, maar de schrijvers durfden de explosieve inhoud uiteindelijk nooit te versturen.
 Na het eerste tussenrapport van het BIZ dat het mogelijk fout zat bij het Tolteam sloeg burgemeester Mans destijds alarm bij Justitieminister Donner. Die greep hoogstpersoonlijk in en liet het onderzoek overnemen door de Rijksrecherche. Vanaf dat moment is het onderzoek naar de handelswijze van het Tolteam grotendeels ?onder de pet? gebleven.

 Diverse betrokkenen hebben vergeefs geprobeerd het Rijksrecherche-rapport boven tafel te krijgen. Ook partijen in de Tweede Kamer eisten opheldering van minister Donner, maar de bewindsman antwoordde op cruciale vragen haast stelselmatig dat hij in het kader van de privacy van betrokken rechercheurs geen mededelingen kon doen.
 Voor de ?dissidente? rechercheurs Paalman en De Roy van Zuijdewijn, die bij de politie op een zijspoor zijn gezet vanwege hun kritiek op het Tolteam, komt de nu opgedoken brief als geroepen. Zij voeren al jarenlang procedures tegen de Nederlandse Staat om in het kader van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) het Rijksrecherche-rapport in te mogen zien. Twee maanden geleden verloren ze andermaal een dergelijke procedure, waartegen ze intussen in hoger beroep zijn gegaan.

 ,,Wij roepen al jaren dat er door het Tolteam is geknoeid met de bewijslast tegen André de Vries. Maar wanneer nota bene de leidinggevenden van het BIZ, dat dus onderzoek deed naar het Tolteam, zoiets zeggen, krijgt dat uiteraard een heel andere lading?, reageert vroeger Tolteam-rechercheur Jan Paalman.
 De twee ?dissidente rechercheurs? vestigen nu hun hoop op de politiek. ,,De beste optie zou zijn dat er een parlementaire enquête komt, waarbij iedereen onder ede verplicht wordt tot antwoorden in plaats van dat mensen zich stelselmatig kunnen verschuilen achter het privacybelang.?

 Rudi Bakker, directeur van SE Fireworks, zegt geschrokken te zijn van de nieuwe informatie: ,,Door deze brief ben ik er nóg meer van overtuigd dat er met bewijslast is gesjoemeld. Deze brief stelt de integriteit van heel wat personen en instanties ter discussie. Door hun toedoen konden de werkelijke daders de dans ontspringen. Ik kan intussen alleen maar hopen dat de werkelijke toedracht rond de vuurwerkramp ooit wordt opgehelderd.?

 Bakker diende onlangs een zogeheten herzieningsverzoek in tot heropening van een van de omvangrijkste politieonderzoeken in de Nederlandse geschiedenis.

...
 
Hier wordt wat verzweegn...allesplat..alles plat.

http://s138.photobucket.com/albums/q262/suivlys/?action=view&current=FritsPril002.flv

 

http://s138.photobucket.com/albums/q262/suivlys/?action=view&current=FritsPril001.flv

...

Bron: www.twentenieuws.nl

 TwenteNieuws: Brandweer had aanvalsplan S.E. Fireworks

 ?Wat wordt hier verzweg?n?, het zijn legendarische woorden die Frits Pril sprak toen hij geen toegang kreeg tot het terrein van de vuurwerkramp, vervolgens in zijn auto stapte en door een hekwerk reed. Acht jaar na dato lijkt het erop dat deze woorden meer gelden dan ooit.

 Uit stukken die TwenteNieuws in het bezit heeft, blijkt dat Brandweer Enschede voorafgaand en dus tijdens de vuurwerkramp in Enschede wel degelijk beschikte over een aanvalsplan. Dit staat in schril contrast met het rapport van de Commissie Oosting dat na de ramp namens de overheid werd opgesteld. Hierin verklaren medewerkers van Brandweer Enschede dat men nog niet aan het fabriceren van dergelijke aanvalsplannen was toegekomen.

 Wat 13 mei 2000 begon met een klein brandje in een bunker van vuurwerkhandel S.E. Fireworks aan de Tollenstraat in Enschede eindigde met een enorme explosie. Huizen verdwenen van de aardbodem, 22 mensen lieten het leven, een veelvoud hiervan ondervind nog dagelijks de gevolgen. Vele processen volgden, tegen de vermoedelijke brandstichter, later vrijgesproken, maar ook tegen de eigenaren Rudi Bakker en Willie Pater. Tot op de dag van vandaag is er ondanks de vele onderzoeken en rapporten nog geen duidelijkheid over wat er zich precies op die zaterdag in mei afgespeeld heeft.

 Op 26 mei 2000 kreeg de Commissie Oosting de opdracht na te gaan wat er mis gegaan was voorafgaand en tijdens de ramp. Op pagina 117 van het rapport schrijft Oosting, ?De Commissie Oosting heeft geconstateerd dat de brandweermensen voorafgaand aan de inzet geen inzicht hadden in de aard van het risico object. Door de afwezigheid van een aanvalsplan of bevelvoederskaart voor het bedrijf wisten de brandweerlieden niet wat er, in termen van gevarenklasse, bij S.E. Fireworks lag opgeslagen en zij beschikten niet over informatie over eventuele op het terrein preventieve voorzieningen.?

 Een aanvalsplan is een overzicht van een bepaald gebouw of gebied waarin nuttige informatie staat weergegeven voor een blusploeg. Het doel is om in de eerste fase na het uitrukken de benodigde informatie voorhanden te hebben. Op de afbeeldingen naast dit artikel is duidelijk te zien dat Brandweer Enschede weldegelijk al voor mei 2000 beschikte over een computersysteem, waarmee het vervaardigen van aanvalsplannen geautomatiseerd kon worden. Uit de stukken, die na jarenlang speurwerk boven tafel gekomen zijn blijkt dat Brandweer Enschede al vanaf 1990 werkte met aanvalsplannen. Deze aanvalsplannen zijn echter uit de archieven van de brandweer verwijderd.

 Meerdere betrokkenen hebben inmiddels verklaard dat er wel degelijk een aanvalsplan voor S.E. Fireworks op 13 mei in de eerste brandweervoertuig aanwezig was. De eerste uitrukploeg kon dus weten wat er in de bunkers aanwezig was, en hoe te handelen, zo had bijvoorbeeld meteen de omgeving geëvacueerd moeten worden, en hadden dus mogelijk vele levens gespaard gebleven.

 Als we Rudi Bakker, voormalig eigenaar van S.E. Fireworks de stukken overleggen is hij sprakeloos, ? als er door de brandweer gewerkt was volgens het aanvalsplan dan had een ramp voorkomen kunnen worden. Ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat de werkelijke toedracht van de vuurwerkramp ooit opgehelderd wordt?.

...

Zaak-Spijkers, Balkenende en de landmijnenramp
 Gepubliceerd door Micha Kat25 april, 2008

Grote ontwikkelingen in de zaak-Spijkers waarover deze site reeds zo veel heeft geschreven en die door journalist Alexander Nijeboer op prachtige en indringende wijze voor het nageslacht is samengevat! Dankzij de burgemeester van Culemborg -de woonplaats van de klokkenluider- en dankzij NOVA wordt de druk op JP ?normen en waarden? Balkenende nu zo groot, dat er wel een oplossing moet komen! Dat laat natuurlijk onverlet dat Fred Spijkers met zijn zaak het complete morele failliet heeft aangetoond van de Nederlandse gevestigde politiek. Maar zoals altijd is er een reden voor het weerzinwekkende gedrag van de overheid, een verhaal achter het verhaal waarbij het gaat om een fataal complot, enorme financiele belangen van topmensen van de overheid, het maskeren van genocidale feiten begaan tegen de eigen bevolking, een horror-story van incompetentie en intimidatie?.. De lezing dat de vuurwerkramp in Enschede in feite een landmijnenramp was waarbij de Staat in een keer verlost werd van de fatale restvoorraden van de AP-23 landmijn die alle ellende heeft veroorzaakt mag nog altijd niet worden gehoord of worden uitgezocht. Ter ere van Fred Spijkers en alle mensen die bijdragen aan zijn uiteindelijke overwinning volgt hier nogmaals het beslissende artikel over de vuurwerkramp die eigenlijk een landmijnenramp was.

http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/686/zaak-spijkers-balkenende-en-de-landmijnenramp.html# #G  A  S #  #

T O  L  T  E  A M

N # A  # F #  I 

O R D  E # P  V 

# # I  # A # D 

D O O  F  P O #       

 
Tips die betrekking hebben de zogenaamde vuurwerkramp blijven welkom,

Ging u met uw tips (antwoorden) naar justitie dan verdween het in de doofpot.

Dan blijft alles nog 70 jaar staatsgeheim.

...

bijgewerkt op 12 september 2008.
Gelogd
Pagina's: [1] Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!