[EnschedeRamp] Forum
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
De activerings e-mail gemist?
23 Oktober 2020, 03:59:14

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Zoek:     Geavanceerd zoeken
NB! Als u lid wilt worden stuur dan een verzoek naar:

EnschedeRamp@gmail.com
8510 aantal berichten in 701 topics door 797 geregistreerde leden
Nieuwste lid: joefq1
* Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
+  [EnschedeRamp] Forum
|-+  Enschede 13 mei 2000
| |-+  MunitieRamp.punt.nl
| | |-+  Deel: 15 Goed geheugen
« vorige volgende »
Pagina's: [1] Omlaag Print
Auteur Topic: Deel: 15 Goed geheugen  (gelezen 542 keer)
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2082Bekijk profiel
« Gepost op: 29 Maart 2019, 03:07:59 »

Deel: 15 Goed geheugen

munitieramp   20-09-2006 12:28- permalink

14 december 2005

Don's minuten na de laatste explosie.

Hier nog meer details van de rampdag. Toen ik (leren-vliegeniersjack spijkerbroek pet krullend halflang haar mijn voordeur uitkwam met hond (zijn riem kon ik niet zo snel vinden) (Friese Stabij uit het asiel grote langharige hond, wit met bruine vlekken als een hollandse-koe lange oren)

Ik hoorde allemaal gejuig en dacht schandalig FC-Twente is aan het voetballen terwijl zich hier een verschrikkelijke ramp afspeelt, later besefte ik dat het de slachtoffers in de nabijheid van sef waren die daar schreeuwden. Overal lagen er ramen uit en waren dakpannen van de daken gevallen ook dacht ik een dakgoot op straat te zien maar het was een hoekprofiel van een container die tegen een dak was aangeknald en op straat was gestuiterd, het was heel onrealistiesch bijna geen mensen op straat In de putterstraat heb ik vier mensen gezien in een half uur tijd. Daarna ben ik naar het eind van de putterstraat gegaan aan de Grolsch-kant van de kievitstraat met de rug naar de Grolsch verder afgewacht. De kievitstraat was uitgestorven geen enkele bewoner gezien van die straat, bij het eerste huis richting van Damstraat lag bloed vlak voor de ingang van die woning ik dacht meteen aan de kinderen die daar woonden en/of die gewond waren, na bijna 6 jaar later weet ik nog niet hoe het met dat gezin is afgelopen vanwege het verdeel en heers beleid van ons stadhuis. De pers 3 a 4 man kwamen over de kievitstraat aangelopen, ik liep met hun mee richting van Damstraat en te horen waarover ze het hadden die mensen van de media. Zegt de grootste persmuskiet tegen een kleinere :"Heb je ook lijken???". Ik legde voorzichtig van achteren een hand op zijn schouder en zei :"Een beetje meer respect mag ook wel", Toen ik terug liep naar de hoek kievit-putterstraat over het grasveld kwam er een goudkleurige hele dure spiksplinternieuwe mercedes van ene G. over het gras gescheurd die wilde met alle geweld de kievitstraat in, na een kort gesprek tussen hem en de net uit het rampgebied komende geblakkerde agent hielp G. die agent mee de ramptouristen op afstand te houden. Er waren al zo'n 100 ramptoeristen geariveerd. Het hele grasveld daar zat vol met gaten van neergekomen grote en kleine stukken beton, je zag geen beton dit zat diep in de gaten.

13 mei 2000 tijd 21.35. uur. De eerder genoemde vrachtwagen met container heb ik het gister over gehad en zodoende het voorval in gedachten weer de revu laten paseren, hierop nu een kleine aanvulling. Het was een vrachtwagen met voor twee assen, zoiets noemt men geloof ik een oplegger met aan de achterkant van de container nog een as. Toen deze vrachtwagens/opleggers mij paseerden ging ik aan de westkant van de voortsweg staan op de hoek lijsterstraat om op hun nummerborden/kentekenplaten te letten, ik keek op het spatbord van de tweede as want daar zit bij een vrachtwagen altijd ook een kentekenplaat, bij deze twee vrachtwagens zat er niets achter de derde as en achterkant zat geen kentekenplaat. Er zaten geen logo's of strepen op die vrachtwagens ze hadden 1 egale kleur. De politie Nijmegen had in mei 2000 gewoon een verklaring moeten opnemen maar dat mocht niet van het IAC. dan hadden ze het nu zwart opwit gehad en hoefde ik nu niet achteraf 5 a 6 jaar later me het te proberen herinneren hoeveel assen die vrachtwagens hadden ,ik heb atijd gedacht dat het twee kleine oude vrachtwagens waren met twee assen laat ik het daar maar bij houden. De vrachtwagens hadden allebij een verschillende kleur en de container die ze achterop hadden was weer van een andere kleur.
Gelogd
Pagina's: [1] Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!