[EnschedeRamp] Forum

Enschede 13 mei 2000 => Rampen elders => Topic gestart door: admin op 19 Augustus 2012, 16:30:59Titel: Culemborg
Bericht door: admin op 19 Augustus 2012, 16:30:59
www.culemborg.tv

Vuurwerkramp 14-02-1991

19-07-2012 00:08 aemotion

Compilatie van de nieuwsuitzendingen van 14 februari 1991 over de vuurwerkramp in Culemborg. Met beelden uit het Journaal van 6 uur en het Journaal van 8 uur, het RTL Nieuws en het BRT nieuws.

Bron: http://www.culemborg.tv/vuurwerkramp-14-02-1991


Titel: Re: Culemborg
Bericht door: Fred Vos op 24 Januari 2020, 22:36:24
Don schoot in de roos; met deze draad!

Het jarenlange verraad aan de wettelijke brandweerzorg, door de hoogst betaalde figuren binnen de brandweer, leidde de ramp bij Culemborg in.
Taakverzaking van de wettelijke brandweerzorg ook met de wetgeving in de gemeentelijke verordeningen: dus toen al geen Gebruiksvergunning!

Die exclusieve vergunning, die de gevaren van 'brandgevaarlijke en bij brand gevaar opleverende stoffen' moest beheersen, ook als mensenrecht, door dergelijke opslag om te beginnen zonder vergunning en dus adequate beheersingsmaatregelen, te verbieden, met wettelijke dreiging van gevangenisstraf bij overtreding van dat verbod, werd bij onderzoek door de minister, die de consequente uitvoering daarop als wettelijke taak moest toetsen, verzwegen!
Ook toen werd het weggeduwd naar die vergunning die niet over de brandweer kon/mocht gaan!

Toen daarop de ramp in Enschede kwam, in de wetenschap dat de verzaakte wettelijke brandweerzorg door zijn Inspectie (IBR) was verzwegen en er niets was gedaan om de zittende en toekomstige brandweerofficieren, via het opleidingsinstituut onder zijn toezicht (IFV/Nibra), bij te scholen hieromtrent, het instituut zelf verzaakte hieromtrent dus ook al, verzaakte en verzweeg men opnieuw.

Nu werd opnieuw, de in Culemborg geslaagde, truc uitgehaald om alle aandacht te richten op de vergunning die niet over de wettelijke brandweerzorg ging of kon gaan.

Ook de rechtshandhaving, tot en met de Hoge Raad, werkte toen en bij latere brandrampen, mee aan deze verduistering van de verzaakte brandweerzorg.

Geeft dat niet te denken?


Titel: Re: Culemborg
Bericht door: Fred Vos op 8 Augustus 2020, 11:42:02
De misleiding door verzwijging is in de tijd wel consequent uitgevoerd door de IBR!

Werd in Culemborg nog wel indirect opgemerkt dat de wettelijke brandweerzorg, door het onverantwoord ontbreken van de wettelijk voorgeschreven Gebruiksvergunningen en advisering, was verzaakt, Enschede ontstond nadat het Project Versterking Brandweer daarop (na 1995) al jaren was afgerond (1998)! Ja, ook met subsidies!

Dit Project, vanuit BZK en met vooraf (1995) instemming van alle brandweerorganisaties, was onder meer expliciet gericht op het wettelijk zorgsysteem via gebruiksvergunningen en de brandweeradvisering die, juist ook gelet op de te voorspellen inzet van brandweerlieden (Arbo), als onmisbaar werd gezien.

En toen kwam:
Enschede: geen Gebruiksvergunningen en dus geen aanvalsplan;
Volendam: geen Gebruiksvergunning met advies van de wettelijk adviseur; geen wettelijke brandweer in Volendam;
Schiphol: geen Gebruiksvergunning voor gevangenisvleugel en geen advies van de wettelijk adviseur;

Etc. etc.

Who cares? Het gaat maar om mensenrechten....