[EnschedeRamp] Forum
Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
25 Juli 2024, 17:35:14

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Zoek:     Geavanceerd zoeken
NB! Als u lid wilt worden stuur dan een verzoek naar:

EnschedeRamp@gmail.com
9017 aantal berichten in 706 topics door 16 geregistreerde leden
Nieuwste lid: Paul van Buitenen
* Startpagina Help Zoek Inloggen Registreren
+  [EnschedeRamp] Forum
|-+  Enschede 13 mei 2000
| |-+  Stadhuis
| | |-+  Ervaren Jan Mans moet chaos in Meerssen herstellen
« vorige volgende »
Pagina's: [1] Omlaag Print
Auteur Topic: Ervaren Jan Mans moet chaos in Meerssen herstellen  (gelezen 2468 keer)
admin
Don H.
Forumbeheerder
Held
*****
Berichten: 2082Bekijk profiel
« Gepost op: 20 April 2013, 00:59:34 »

Ervaren Jan Mans moet chaos in Meerssen herstellen

18 apr 2013 8 reacties

Jan Mans gaat in Meerssen op zoek naar een nieuwe coalitie. Dat liet de gemeente donderdag weten. Mans, bekend als voormalig burgemeester van onder meer Enschede, is gevraagd informateur in de gemeente te worden, nadat eerder deze week het college viel toen twee overgebleven wethouders aftraden.

Jo DeJong
De ervaren politiek bestuurder Mans (1940, PvdA), die in de jaren 80 ook burgemeester was van Meerssen, heeft de functie geaccepteerd, aldus de gemeente. Politiek Meerssen verkeert in een chaos na de zelfgekozen dood van voormalig wethouder Jo Dejong. Het college bestond naast waarnemend burgemeester Hans Schmidt nog uit twee wethouders van CDA en PJD. Deze traden dinsdag af.

Nooit meer samenwerken

De commotie in de gemeente ontstond na de zogenoemde 'tongzoenaffaire' rond voormalig wethouder Jo Dejong. Die moest aftreden nadat hij een vrouwelijke ambtenaar tijdens carnaval tegen haar wil een tongzoen probeerde te geven. Vervolgens sprak de gemeenteraad uit nooit meer met Dejong te willen samenwerken. Vlak daarna pleegde hij zelfmoord. Officieel zal Mans' aanstelling bekrachtigd worden in de openbare raadsvergadering van volgende week donderdag.

------------------------------------------

 Reactie op dit bericht

Door Stef (Limburger) op 19 april 2013 16:13
Niet zo slimme zet van de gouverneur. Hij had er verstandiger aangedaan om Mans als tijdelijke waarnemer aan te stellen (Schmidt dus ontheffen van die functie) en hem tot aan de verkiezingen van maart 2014 op de winkel te laten passen.

Pas in een nieuw gekozen raad zullen de partijen namelijk weer tot samenwerken in staat zijn. Nu zit er te veel oud zeer, onderlinge kinnesine en is de sfeer verziekt. Voordeel van wachten tot aan verkiezingen is dat ook de bevolking zich heeft kunnen uitspreken.

Maar ja, de gouverneur en democratie. Hij houdt het liever in eigen regie dan de burgers een stem te geven.
Door Frank (redacteur) op 19 april 2013 16:11
Beetje flauw wellicht maar de titel klopt niet. Als je X 'herstelt', functioneerde X blijkbaar niet optimaal meer en ga je er alles aan doen om X weer beter te laten functioneren. X is in dit geval dus 'chaos'. Dat zal de bedoeling toch niet zijn, om er een nog ultiemere chaos van te maken. Ik neem aan dat hr. Mans juist wordt aangenomen om de chaos ˇp te lossen.
Door Martien op 19 april 2013 15:17
Hi @Rex, f.t.r., ik hoor niet bij jouw "jullie" want Brabo dus zit niet in de mooie minst platte provincie van het land, ook bekend van die Amstel-fietstocht.
Het punt of de seksrel Wassenaar verder ging...is ÚÚn van de aspecten waarom er over dat dossier een stevige procedure loopt bij de Accoutantskamer in Zwolle tegen een integriteitsonderzoeker die bij zijn onderzoek in elk geval onzorgvuldig en waarschijnlijk ook vooringenomen is geweest (zoals zo vaak ten voordele van de regissserende tevens betalende opdrachtgever). Maar dat doet er in dit verband ook weinig toe. Oˇk fijn weekend.
Door Rex Rotary (Co÷rdinator) op 19 april 2013 13:48
@ Martien. Ik ben altijd blij als er een reactie op een stukje van mij komt. Dan weet je tenminste dat het ook gelezen wordt. Natuurlijk heb je gelijk dat we hier ook niet alles in de kroeg kunnen oplossen. Naar buiten toe komt deze zaak over als draaiend om een poging tot tongzoenen met carnaval. Misschien als dat inderdaad het enige was jullie dat ook in het Wapen van Meerssen hadden opgelost. De sexrel in Wassenaar ging volgens mij iets verder, maar dat doet er in dit verband weinig toe. Fijn weekend.
Door P. Pluim op 19 april 2013 13:33
Waarom Mans voor deze klus?
Mans heeft de zaak van de brand in Enschede verkloot en durfde nog daar als burgemeester aan te blijven.
Wordt tijd dat Mans (73 jaar!!!) definitief van het toneel verdwijnt.
Laat deze klus over aan eigentijdse mensen, maar niet aan mislukkelingen.

Door Elsemieke op 19 april 2013 12:49
Lukte in Wassenaar niet. Zal in Meersen ook NIET lukken.
Door Martien op 19 april 2013 11:52
@Rex, leuke. Maar in de Randstad alles in de kroeg opgelost? U hebt dan zeker de seksrel Wassenaar gemist of u bent in de veronderstelling dat het voorstel voor een penetrerende oplossing voor een politiek conflict, dat ˇˇk tot een pittig integriteitsdossier leidde (omdat er natuurlijk ook meer achter zit), in de kroeg werd gedaan? Het was toch echt in het gemeentehuis, wel ook met drank in de man. Het voorstel leidde overigens niet tot een gedragen oplossing. En er zijn andere pittige integriteitdossiers uit de Randstad te noemen met een dramatisch gehalte die niet in de kroeg werden voorkomen/opgelost. Maar hopelijk bent u desondanks niet minder blij om er te wonen. Er is overal wel wat. Groeten uit het zuiden des lands.
Door Rex Rotary (Co÷rdinator) op 19 april 2013 09:20
Ik wens de heer Mans veel sterkte. Ik raad hem wel aan imkerkleding aan te trekken en een zware pijp op te steken alvorens hij dit wespennest betreedt. Ik heb ooit eens overwogen naar Limburg te verhuizen o.a. vanwege "de gemoedelijke sfeer". Nu ben ik blij in de Randstad te wonen waar dit soort zaken na een verhitte discussie in de kroeg worden opgelost. Maar ik zal het wel verkeerd zien, "er zit natuurlijk veel meer achter". 

--------------------------------------

Bron: Binnenland Bestuur http://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/nieuws/ervaren-jan-mans-moet-chaos-in-meerssen.9014277.lynkx
Gelogd
Pagina's: [1] Omhoog Print 
« vorige volgende »
Ga naar:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!